Neovisni novinarski portal
27.2.2024.
izborište / nevolje / POLITIKA
Jumbo plakati s likom i porukama sisačke gradonačelnice, naljutili HDZ: Gradonačelnica radi kampanju na tragediji Siščana!

Jumbo plakati s likom i porukama sisačke gradonačelnice, naljutili HDZ:
Gradonačelnica radi kampanju na tragediji Siščana!

Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček ( SDP ) iznenadila je u subotu grad i okolicu serijom jumbo plakata s kojih svojim sugrađanima trijumfalno poručuje “Uspjeli smo! Siščani će imati pravo na 100 posto državne obnove”, “Sisak je 100 posto hrvatski”. Grad Sisak stajalo je to 20 tisuća kuna iz proračuna. Je li to u ovom trenutku katastrofe koja je pogodila cijelu Sisačko-moslavačku županiju doista najbolje uloženi javni novac – dvoje mnogi, a HDZ joj poručuje da je bešćutna i da kampanju vodi na tragediji.

Je li gradonačelnica iskoristila nevolje Siščana pogođenih potresom i izmjenu Zakona o obnovi kojim se ovoj županiji osigurava stopostotna državna obnova,  za početak svoje kampanje ususret lokalnim izborima?
Ikić Baniček je, kad su je pitali čemu sada jumbo plakati, ustvrdila da Grad objavljuje na plakatima cijelu godinu svoje projekte i da ovi sada postavljeni nisu u Sisku ništa novo. Nije ni za trenutak pokušala prikriti da ih je financirao Grad, a ne misli i da se ikome treba zbog toga opravdavati.
Pojava plakata u gradu i oko njega, isprovocirala je sisački HDZ koji se oglasio na Facebooku ocjenjujući da se radi o neukusnom ispadu sisačke gradonačelnice koja je “važnija sama sebi od nastradalog Siska i unesrećenih građana”
-Koliko moraš biti tašt i opterećen samim sobom, koliko moraš biti bezosjećajan da u ovoj tragediji za Sisak, Banovinu i cijelu Hrvatsku masno plaćaš oglasni prostor kako bi postao važniji od svoga teško nastradalog grada?- pitaju se u objavi sisački HDZ-ovci.
Čini se da su s ovim jumbo plakatima došli na svoje, pa u objavi ističu kako je sve što je činila Ikić Baniček , sva podmetanja i uvrede, svi pokušaji da posvađa Sisak sa Zagrebom, sve je to bilo u funkciji stjecanja jeftinih političkih poena uoči lokalnih izbora. A jumbo plakati su samo kruna takvih nastojanja- stoji u objavi HDZ-a.
Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak osudio je “reklamiranje” gradonačelnice proračunskim novcem, dakle, novcem poreznih obveznika, pa i onih koji su ostali bez krova nad glavom i koji danas borave u kontejnerima. Umjesto u predizbornu kampanju SDP-ove gradonačelnice, smatra Celjak, taj se novac mogao usmjeriti u pomoć potresom pogođenim Siščanima koji su već dovoljno propatili.
-Jedina kampanja koju Sisak i Siščani trebaju u ovo vrijeme je obnova- poručio je- vraćanje ljudi u njihove domove, topli obrok, adekvatna zdravstvena skrb, povratak djece u vrtiće i škole- smatra Celjak.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI