Neovisni novinarski portal
4.12.2023.
crkveni kutak / narodno zdravlje / novo nenormalno
ARHIVA - Ilustracija - crkveni obredi na kojima je mnoštvo djece Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Vukovarski Zavod za javno zdravstvo:
Povećanje novozaraženih zbog krizmi i pričesti, pa zbog toga u Vinkovcima škola opet ‘online’ – ‘pozitivan’ i nadbiskup

ARHIVA - Ilustracija - crkveni obredi na kojima je mnoštvo djece Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 19 novozaraženih osoba koronavirusom, među kojima je 17 osoba iz Vinkovaca, te po jedna iz Ostrova i Cerića, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite, a prenosi Hina. 

Razlog porasta novozaraženih su crkveni obredi, tj. krizme i pričesti, a među novozaraženima je i tamnošnji nadbiskup Đ. Hranić.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s  krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

U crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku sakrament svete potvrde primili su krizmanici župe Sv. Ćirila i Metoda i župe Blaženoga Alojzija Stepinca s Filijalom Mala Bosna, a u nedjelju, u župnim crkvama i u filijalnoj crkvi održan je obred prve pričesti.

Krizmatelj krizemnicima iz tih župa bio je i nadbiskup đakovačko-osječki, mons. Đuro Hranić koji je, kako Hina neslužbeno doznaje, također među novopozitivnim osobama na COVID-19.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite županije i grada, javlja HTV.

– Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama, kazala je pročelnica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

ARHIVA – Ilustracija – crkveni obredi na kojima je mnoštvo djece Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI