Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
hrvatski sabor
Hrvatski sabor (foto Hrvatski sabor)

Siniša Labrović sutra gura i pomiče zgradu Hrvatskog sabora za milimetar

Hrvatski sabor (foto Hrvatski sabor)

Konceptualni umjetnik Siniša Labrović sutra, 16. srpnja s početkom u 10.00 na Trgu svetog Marka, izvodi intervenciju pod naslovom „Milimetar“ kojom želi osigurati „da Sabor ubuduće radi u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana Republike Hrvatske“.

Umjetničku intervenciju organizira Documenta – Centar za suočavanje s prošlošću u sklopu programa „Približavanje pravdi, izgradnji mira i proširenju Europske unije“ u suradnji s Forumom 2020
i CROSOL – Platformom za međunarodnu građansku solidarnost uz podršku Europske unije.

Siniša Labrović

Evo i Labrovićeva popratnog teksta:

„Milimetar“

Prateći rad Hrvatskoga sabora u zadnjih trideset godina ostajao sam zapanjen njegovim sastavom i radom.

Kako se radi o najvišem zakonodavnom tijelu u Republici Hrvatskoj, pa bi bilo za očekivati kako njegov sastav čine najbolji i najozbiljniji ljudi koji skrbe za javno dobro i interese svih građana, ostajao sam često šokiran kakva bulumenta idiota, političkih štetočina – ponekad i ratnih zločinaca, zlotvora i niškoristi sjedi u njegovim klupama osiguravajući kontinuitet općeg propadanja, a za korist političke i svake druge mafije.

Ne vjerujući da je moguć takav kontinuitet sociopatije i psihopatije koja stalno osigurava najgora moguća rješenja, potražio sam pomoć i zamolio za izračune položaja zgrade Sabora, kao i horoskopsku kartu prema datumu koji se računa kao dan prvoga zasjedanja novoga Sabora Republike Hrvatske – 30.5.1990.

Vrijednosti i tumačenja koja sam dobio potvrdila su moje sumnje. Ne radi se uopće o tome da su članovi Sabora uglavnom bili politički kriminalci i ništarije, nego su sam položaj zgrade i horoskopska sudbina odredili našu sudbinu zadnjih trideset godina. Sabornici su htjeli najbolje, ali je svemir bio jači – sudbina nam je bila zacrtana!

Međutim, ono što nudi razloge za beskrajni optimizam jest sljedeće: pomak zgrade Hrvatskoga sabora za jedan milimetar na istok stavio bi Sabor u idealan svemirski položaj koji bi osigurao da Sabor ubuduće radi u duhu istine, tolerancije i rada za opće dobro svih građana Republike Hrvatske.

Rješenje je tako blizu!

Zato nam se pridružite u akciji pomicanja zgrade Sabora za jedan milimetar na istok u petak 17. srpnja u 10:30 sati na Trgu sv. Marka! Pogurajmo Sabor! Milimetar za budućnost!  

Hrvatski sabor (foto Hrvatski sabor)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI