Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
PISMO / POLITIKA / zdravlje
Arhiva: S prosvjeda građana otprije 4 godine radi istih problema

G. Pauk odgovara I. Klarinu na pismo o tome kako na Murteru ‘prvi put nakon 1983. nema osiguranog dežurnog liječnika’

Arhiva: S prosvjeda građana otprije 4 godine radi istih problema

Šibensko-kninski župan Goran Pauk (HDZ) šalje odgovor na otvoreno pismo načelnika Općine Tisno Ivana Klarina (SDP) u kojemu je upozorio kako je otok Murtter po prvi put nakon 1983. godine ostao bez dežurne liječničke službe (poveznica na TRIS). Odgovor G. Pauka u nastavku prenosimo u cijelosti:

Predmet: Reakcija na otvoreno pismo  g. Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno

Poštovani gospodine Klarin,

shvaćajući Vašu želju za političkom promocijom s obzirom na aktualni hrvatski postizborni moment, a želeći kao Vaš župan ipak udovoljiti vašem egu, odgovorit ću i na ovo novo otvoreno pismo, iako je to po meni totalno neprimjeren način komunikacije načelnika općine sa županom.

Bez obzira na vaše prošle postupke, nikad u županiji niste bili „persona non grata”. Moja vrata su Vam uvijek otvorena za sva pitanja i probleme, treba samo pokucati ili nazvati. Neovisno da li Vas osobno “doživljavam”, kako kažete, Tisno i Murter doživljavam prije svega, a to je onda i Vaša ulaznica u moj ured.

Prethodno moram Vas poučiti, kad mi se već opet tako obraćate bilo bi pristojno obrazložiti i moje tvrdnje iz prethodnog odgovora na vaše umne “escapade”, jer za razliku od Vas ja sam na vaša pitanja vezano za Hitnu i autobusne linije odgovorio, ali Vi za pokušaj odvlačenja Uprave i funkcija Nacionalnog parka Kornati u svoju općinu, a na štetu općine Murter-Kornati niste odgovorili. Kao što niste odgovorili za razloge opstrukcije Sportskog društva Punta rata u organizaciji velikog jezerskog Big Game Fishinga. Iskreno, nisam ja ni očekivao da hoćete jer ste, kako Vi kažete više kao dijete gledali dnevnike i saborska zasjedanja umjesto da ste čitali, pa bi došli i do one izreke: “ko se mača laća…”

 

Dakle, ponovit ću Vam vezano za hitnu:

–  sadašnju mrežu Hitne je donijelo Ministarstvo zdravstva, kao što će donijeti i novu mrežu koja je u izradi, a u kojoj smo predložili ponovo uvođenje T1 tima za Tisno. Ono što Ministarstvo utvrdi županija će kao i do sada i prihvatiti, drugog puta nemamo

– angažman liječnika za popunu tima u Tisnom i turističkim ambulantama se obavlja natječajem na koji se skoro nitko nije javio i to je isključivi razlog zašto tišnjanski tim u sezoni nije popunjen kako je bio prethodnih sezona

– liječnici koji se jave na natječaj biraju gdje žele i u koje radno vrijeme raditi, a takva osobna odluka se može jako potaknuti osiguranjem smještaja dotičnih u sezoni.

I sad tu dolazimo do “batude” vašeg dopisa. U maniri mladog socijaliste pozivate se na “zlatni gral” tog sustava – samodoprinos iz ’81 g. i skričite: vratite otete stanove! Ali naravno, zaboravljate da je u međuvremenu uz promjenu društvenog sustava došlo i do promjene titulara vlasništva i razdiobom ex Medicinskog centra ta dva prostora su postali imovina Doma zdravlja Šibenik, koji ih nota bene kao prilično devastirane,  uređuje, obnavlja krov, fasadu, unutrašnjost pa čak kroz EU projekt osigurava lift za invalide i novu vanjsku stolariju. I u maniri dobrog gospodarenja ih iznajmljuje. I to zamislite, vašoj komunalnoj tvrtci i odvjetničkom uredu.

Prema tome, predlažem Vam da od novca dobivenog nezakonitom prodajom zemljišta koje je općini darovala država (čitaj: osovina Milanović – Jakovina) zakupite u sezoni par apartmana u Tisnom i ponudite ih liječnicima, kao dodatan motiv, da dođu tu i raditi.

 

I na kraju, preporučam da se okanete ovakve vrste komunikacije i još sa takvom retorikom. Ne daje rezultata, čak vam se obiva od glavu i kao pojedincu i kao stranci.

Učite iz prošlosti bliske i daljnje.

ŽUPAN 

Goran Pauk, dipl. oec.

Arhiva: S prosvjeda građana otprije 4 godine radi istih problema

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI