Neovisni novinarski portal
5.6.2023.
aktivisti / EKOLOGIJA
Foto: The Story of Staff Project

Filmska večer OFF:
Svjetska premijera dokumentarca ‘Priča o plastici’

Foto: The Story of Staff Project

Aktivistička grupa Zelene akcije poziva nas da im se, iz sigurnosti svoga doma, pridružimo na svjetskoj premijeri dugoočekivanog dokumentarnog filma ‘Priča o plastici’, u sklopu još jedne ‘filmske večeri OFF’ koja će se virtualno održati na Dan planeta Zemlje, u srijedu 22. travnja od 20:00 sati. Pobrinuli su se i za hrvatske titlove, a besplatnu ulaznicu potrebno je rezervirati.

Dokumentarni spektakl u produkciji američke neprofitne organizacije The Story of Staff Project prvi je njihov cjelovečernji dokumentarac, prvi film pokreta Break Free From Plastic, najvećeg svjetskog pokreta za borbu protiv zagađenja plastikom, a ujedno i prvi film koji prikazuje onu stranu priče koju industrija plastike ne želi da vidite. Zagađenje plastikom trenutno je jedan od najočitijih problema našeg sustava vođenog gomilanjem profita. Kako smo kao društvo postali ovisni o jednokratnoj plastici? Tko od toga ima najveću korist? Tko od toga najviše stradava? Koga trebamo smatrati odgovornim? Što možemo učiniti mi? Sniman na tri kontinenta, uz originalnu animaciju, arhivske snimke iz davnih 1930.-ih te mnogobrojne intervjue stručnjaka i stručnjakinja, ‘Priča o plastici’ uvodi nas u katastrofalne posljedice zagađenja, razotkriva prave krivce te otkriva heroje i heroine na čelu globalnog pokreta protiv plastike, koji žestoko i sustavno zagovara drugačiju budućnost za sve nas.

Aktivistička grupa Zelene akcije omogućuje besplatno gledanje svima. Besplatnu ulaznicu potrebno je rezervirati putem sljedećeg obrasca https://tinyurl.com/filmskeveceriOFF i na mail ćemo dobiti poveznicu preko koje ćemo u roku od 48 sati moći pogledati film, u kojem god terminu nama paše. Nikakva dodatna registracija nije potrebna, a Zelena akcija se pobrinula i za hrvatske titlove, da možemo nesmetano pratiti.

Filmske večeri OFF zamišljene su kao zagrijavanje za 7. Okolišni filmski festival (OFF), koji se originalno trebao održati od 22. do 25. travnja u Kinoteci, no koji je zbog pandemije odgođen za rujan ove godine. Pošto sada nije pametno da se gužvamo u zatvorenim kinodvoranama, kreću s besplatnim online prikazivanjima filmova kako bismo se zabavili, educirali i potaknuli na razmišljanje i dijalog o ključnim aspektima naše budućnosti.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI