Neovisni novinarski portal
21.1.2022.
eu projekti / šibenik
Ministar Butković u Šibenik i Šibensko-kninsku županiju “donio” ugovore vrijedne 113 milijuna kuna

Ministar Butković u Šibenik i Šibensko-kninsku županiju “donio” ugovore vrijedne 113 milijuna kuna

Ministar mora , prometa i infrastrukture, Oleg Butković, boravio je danas u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji gdje je donio samo dobre vijesti. U Šibenik je stigao radi potpisivanja ugovora o unapređenju prometnih sustava  te izgradnji i unapređenju lučkih infrastruktura na području županije. Na šibenskoj tvrđavi Barone, ministar je potpisao ugovore vrijedne 113 milijuna kuna. Svečanom činu uz domaćine, bili su prisutni i ministri Marko Pavić i Ivan Malenica.

A što ugovori donose Šibenčanima i žiteljima Šibensko-kninske županije?

Najznačajniji ugovor potpisan danas na šibenskom Baroneu je svakako onaj za projekt „Povećanja integrirane mobilnosti na području Grada Šibenika“,  vrijedan oko 99 milijuna kuna, a potpisali su ga ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, direktor Gradskog parkinga d.o.o. Goran Bulat i Tomislav  Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije.

Za projekte obnove luka i pomorskog dobra u općoj upotrebi ugovoreno je  14 milijuna kuna, a ugovori su potpisani s ravnateljem županijske Lučke uprave Željkom Dulibićem, i to za izgradnju luke Vrnaža 4 milijuna kuna, za izgradnju i rekonstrukciju luke Prvić Šepurina 4 milijuna, te za izgradnju luke Bilice – uvala Stubalj, otvorene za javni promet, 5 milijuna kuna. S načelnikom općine Murter- Kornati Tonijem Turčinovom i predstavnikom Grada Vodica potpisani su ugovori o sufinanciranju sanacije onečišćenja obale, nastalog uslijed vremenskih nepogoda, na lokaciji Podvrške u Murteru u iznosu od 600 tisuća kuna, i za projekt opločenje “Degove rive” Prvić u Prvić Šepurini u iznosu od 400 tisuća kuna.

-Uz pomoć europskih fondova, u zadnjih nekoliko godina započeli smo obnovu i uređenje luka i riva, što me čini izuzetno ponosnim. Svatko tko živi uz more zna koliko su luke i rive važne za život svakog primorskog mjesta. Moram istaknuti odličnu suradnju koju ostvarujemo sa Šibensko-kninskom županijom i projekt luke Vrnaža kao jedan od najboljih primjera  izgradnje i uređenja luke ovoga tipa- kazao je u Šibeniku ministar Butković.

U pratnji župana Gorana Pauka, zamjenice župana Darije Puljić, gradonačelnika Grada Drniša Josipa Begonje i predstavnika Hrvatskih cesta d.d., ministar Butković je obišao novouređenu dionicu državne ceste DC 33 ukupne dužine 2.500 metara, na kojoj je rekonstruirana kolnička i pješačka infrastruktura, sustav oborinske odvodnje te suprastruktura. Ministar Butković zahvalio je gradonačelniku Drniša, drniškom komunalnom poduzeću i svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta vrijednog 15 milijuna kuna.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI