Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
POLITIKA
Ivan Vrdoljak i vic o političkoj principijelnosti: Kovaču i njegovom timu prirodni partneri su Most, Hasanbegović, Markić, Zekanović, a oni nisu niti će ikad biti partneri HNS-u! Ma šalite se?!

Ivan Vrdoljak i vic o političkoj principijelnosti:
Kovaču i njegovom timu prirodni partneri su Most, Hasanbegović, Markić, Zekanović, a oni nisu niti će ikad biti partneri HNS-u! Ma šalite se?!

Ivan Vrdoljak, alfa i omega ostataka HNS-a, našao je danas za potrebno javno se ograditi od bratoubilačkog rata koji traje u HDZ-u povodom njihovih unutarstranačkih izbora. Vrdoljak se ne želi miješati u izbore u HDZ-u, ali ne želi ni da HNS bude dio njihovog međusobnog prepucavanja.  A da su ih upravo kao jedno od oružja rata iskoristili, jesu. Tko je bio prvi i najgorljiviji zagovornik koalicije s HNS-om,  Brkić, Plenković, tko, odjednom se nameće kao prvorazredno pitanje unutarhadezeovskih izbornih nadmetanja. Ma, mo’š mislit!

Dakle, Vrdoljak se obratio javnosti i ispričao vic o političkoj principijelnosti. Poručio je, naime, da HNS-u ne pada na pamet opredjeljivati se za ovu ili onu opciju u HDZ-u, ali je svima jasno, kaže, da su za Mira Kovača i njegov tim prirodni partneri Most, Zlatko Hasanbegović, Željka Markić, Hrvoje Zekanović…, a oni nisu, niti će ikad biti partneri za HNS!  Čak ni kad bi ta ne baš pobjednička opcija, ipak pobijedila u HDZ-u? Hm, o tome bi vjerojatno razmislili…

Ali, zar će HNS nakon idućih parlamentarnih izbora imati partnere? Ako ostanu kod najave da će na izbore izaći samostalno, a u svim istraživanjima imaju jedva nešto iznad jednog postotka glasova birača, kome trebaju?

Principijelni Vrdoljak, međutim, drži do načela i kako tvrdi, postoji crta ispod koje se ne može i neće ići. Zanimljivo, i svojedobno  je Ivan Vrdoljak kolege zastupnike iz saborskih klupa uvjeravao kako nema šanse da HNS koalira sa HDZ-om, a onda, baš kao da nikad ni riječi o tome nije kazao, sa svojim malobrojnim, preostalim stranačkim društvom preletača, utrčao pod skute HDZ-a. Doduše, nekima se to isplatilo…

 

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI