Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
iz š'benika
Foto: Grad Šibenik

PR:
Šibenska vlast u kratkim crtama rastumačila kako će potrošiti 418.750.000 kuna

Foto: Grad Šibenik

Kompleksni svijet planova, programa, projekata i aktivnosti težak 418.750.000 kuna zacrtan za realizaciju u započetoj godini, šibenska je administracija odlučila približiti svakom svom sugrađaninu i objavila u to ime Proračun u malom za 2020. godinu. Jednostavni vodič za građane, podebljan točnim brojkama prihoda i rashoda, knjižica je na petnaest strana, kao ukoričena brošurica i PDF dostupan na službenoj Internet stranici Grada Šibenika, čiji je najjači upravljački sastav – gradonačelnik i njegovi zamjenici prozborio o temi za javnost. Evo izvadaka.

Grad Šibenik pripremio je ovu brošuru kako bi na jednostavan i brz način svatko zainteresiran na jednom mjestu mogao pronaći sve važne informacije o proračunu, načinu prikupljanja sredstava te pregledu na što se sve sredstva izdvajaju. 2020. godinu u financijskom smislu u Šibeniku će obilježiti veliki gradski projekti i investicijski ciklus kojim dominiraju ulaganja u infrastrukturu, gospodarstvo i visoko obrazovanje. Pred nama je izazovna godina u kojoj će se dovršiti ili nastaviti ključni projekti podržani europskim ili nacionalnim sredstvima za koja je Grad uspješno aplicirao – kazao je gradonačelnik Željko Burić imajući na umu da europski projekti čine dvadeset posto proračuna i da su najveći među njima revitalizacija tvrđave sv. Ivana i završetak Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut.

Foto: Grad Šibenik

-Najveću transformaciju, nakon dovršetka radova na Aglomeraciji, doživjet će Ulica kralja Zvonimira za čije je uređenje u proračunu osigurano četiri milijuna kuna. Potom planiramo komunalno urediti i opremiti Ulice 7. kontinenta, Ulicu branitelja Domovinskog rata, Put Gvozdenova, a u planu je uređenje Perivoja Robeta Visianija te rekonstrukcija sportskog igrališta Dražena Petrovića na Baldekinu. – obećava zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta, a spomenuo je i konačni dovršetak obnove bivšeg kina Odeon.

Foto; Grad Šibenik

-I u ovoj godini nastavljamo s izdvajanjima za obrazovanje, demografiju i socijalnu politiku po čemu smo među najboljim gradovima u Hrvatskoj. Povećan je iznos sredstava namijenjen radu i programima udruga civilnog društva, sportskih klubova te su povećana sredstva za programe Šibenskog kulturnog ljeta. U području predškolskog odgoja osigurano je četiri  milijuna kuna za početak izgradnje novog Dječjeg vrtića Ljubica u Crnici. – konkretan je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić o aktivnostima u resoru društvenih djelatnosti.

Foto: Grad Šibenik

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI