Neovisni novinarski portal
19.9.2021.
POLITIKA
Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

Novogodišnja predizborna ‘senzacija’:
Bivšem šefu HDZ-a doktoru Sanaderu šest, a Mađaru Hernadiju dvije godine zatvora

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

Evo malo novogodišnjih ‘senzacija’ za narod, kao naručenih u predizborno vrijeme: Bivši premijer i šef HDZ-a Ivo Sanader i čelnik mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi u ponedjeljak su proglašeni krivima za primanje i davanje mita u slučaju Ina-MOL zbog čega je Sanader nepravomoćno osuđen na šest, a Hernadi na dvije godine zatvora, javlja HINA.

Obralažući nepravomoćnu presudu sutkinja zagrebačkog Županijskog suda Maja Štampar Stipić kazala je da se Sanader s Hernadijem dogovorio da će za iznos od 10 milijuna eura Molu prepustiti odlučujući glas u poslovanju Ine. Pritom je iskoristio svoj položaj i autoritet premijera kako bi prikazao da je potrebno izdvajanje plinskog poslovanja i promjena međudioničarskog ugovora, ustvrdila je sutkinja.

Nepravomoćna presuda u ponovljenom suđenju objavljena je pred praznom klupom za optuženike, jer je Hernadi nedostupan hrvatskom pravosuđu, dok je Sanader ostao u remetinečkom zatvoru.

Sanader je manje-više jedini iz garniture HDZ-a koji je trajnije okusio zatvora, a čekaju ga još i suđenja u aferi Fimi media itd.

  • Hvala, idemo dalje – kao piše na nekadašnjem predizbornom plakatu HDZ- s doktorom Sandaderom u prvom planu.

Ilustracija: nekadašnji predizborni plakat HDZ-a

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI