Neovisni novinarski portal
28.9.2021.
glazba je zvonka radost
Naslovnica albuma Miroslava Škore i Jerka Rošina

Miroslav Škoro pjeva ‘Govance’ Jerka Rošina:
U moru, uz strance, kupa se govance… (VIDEO)

Naslovnica albuma Miroslava Škore i Jerka Rošina

U bespućima internetske neozbiljnosti nabasali smo nekim slučajem na pravu glazbeno-poetsku poslasticu za koju do maločas nismo imali pojma da postoji. Upravo je idealna za našu rubriku Glazba je zvonka radost. Nikako ne bismo željeli zakinuti vas za iskustvo slušanja pjesme naslovljene ‘Govance’, a koju pjeva aktualni predsjednički kandidat Miroslav Škoro, poznat i po tome što se namlatio para pjevajući u zemlji i inozemstvu pjesmice o ravničarskom kraju, pravosuđu, otvaranju kapije i slično.

Dakle, radi se o albumu nazvanom Čudnovate pjesmice o moru i lavoru u izvođenju Miroslava Škore i Zagrebačkih mališana. Producent albuma je Miroslav Škoro. U pjesmi nazvanoj Govance pjeva samo Škoro, a Zagrebački mališani se ne čuju, što za njih možda i nije loše.

Inače, posebno je zanimljivo što je autor svih stihova i glazbe za svih 25 pjesama na albumu arhitekt Jerko Rošin, javnosti puno poznatiji kao bliski prijatelj doktora Ive Sanadera nego kao pjesnik. U HDZ se upisao u 65. godini života. Kad ne sklada i piše poeziju, crta kuće, pa je tako nacrtao megalomansku crkvu Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu, te uzbunio Splićane s projektom nove crkve na Splitu 3, tristotinjak metara udaljene od franjevačkog kompleksa kojeg je također projektirao ovaj nadahnuti pjesnik. 

No, dopustimo da njegova poezija govori sama za sebe. Evo stoga stihova pjesme Govance koja na naglašeno poetičan način progovara o jednom malom govnu koje pluta u moru dok se uokolo njega kupaju strani turisti:

U moru, uz strance, kupa se govance

i dok ga struja nosi, čistoći prkosi

A mama od guze,  baš ne roni suze

Ko da nije kriva što govance pliva

Ko da nije kriva što govance pliva

Poslušajte sada kako Škoro profesionalno pjeva o opjevanom govancu:

Album sadrži još 24 pjesme naslova poput: Cigareta, Čisto more, Gliser, Kometa… itd.

Na ovoj poveznici možete kupiti album za svega šest eura ako ga naručite u Nizozemskoj, odnosno za 9 eura ako ga naručite iz Hrvatske.

U moru, uz strance, kupa se govance

i dok ga struja nosi, čistoći prkosi…

Naslovnica albuma Miroslava Škore i Jerka Rošina

 

 

 

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI