Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
izborište
Milanović i Kolinda u Pazinu prije 4 godine (foto Ured predsjednice-obrađeno)

Izborište:
Zoran M. I Kolinda G.K. u drugom krugu, Miroslav Š. može dalje pjevati, a Dario J. je osvojio 33 posto glasova u Indoneziiji

Milanović i Kolinda u Pazinu prije 4 godine (foto Ured predsjednice-obrađeno)

U drugi krug predsjedničkih izbora odnosno na izbore 5. siječnja 2020. godine idu Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović. Milanović je osvojio najviše glasova na današnjim izborima, 29,55 posto, dok je HDZ-ova kandidatkinja Kolinda G.K. dobila 26,65 posto. Lakoglazbeni poduzetnik i bivši HDZ-ovac Miroslav Škoro otpao je iz tzv. igre, pa sad može nastaviti pjevati, no bio je blizu svoje kolegice Kolinde G.K. s osvojenih 24,23 posto glasova. Ovi se podaci odnose na izvještaj Državnog izbornog povjerenstva od 22.50 sati po kojima je obrađeno  6.509 od ukupno 6.533 biračkih mjesta (99,63%).

Milanović i Kolinda u Pazinu prije 4 godine (foto Ured predsjednice-obrađeno)

Evo kako su prošli ostali kandidati:

MISLAV KOLAKUŠIĆ – 5,87%

DARIO JURIČAN – 4,61%

DALIJA OREŠKOVIĆ – 2,89%

IVAN PERNAR – 2,31%

KATARINA PEOVIĆ – 1,12%

DEJAN KOVAČ – 0,95%

ANTO ĐAPIĆ – 0,21%

NEDJELJKO BABIĆ – 0,15%

Zanimljivo kako su ova posljednja dvojica dobili oko 3 tisuće glasova, dakle manje od 10 tisuća glasova koliko bi bio realno očekivati s obzirom da su za valjanu kandidaturu morali dostaviti i 10 tisuća valjanih potpisa građana koji ih podržavaju.

U nastupnom govoru pristojne duljine je Zoran Milanović pozvao na zajedništvo i tome slično te ponovio kako su ratovi gotovi.

No zato je govor Kolinde G.K. potrajao nesrazmjerno i bezobrazno dugo, te je bio prepunjen uobičajenim floskulama, dernjavom podmladka HDZ- a ‘pobjeda, pobjeda’ i uzastopnim ponavljanjem riječi Hrvatska i sličnih imenica, čime vas nećemo zamarati.

Umjesto toga i kojekakvih analiza prenosimo poruku kandidata Daria Juričana koji je peti po broju osvojenih glasova.

.-KRIMINALCI! Hvala vam što ste glasali za mene! Trudit ću se da vas iznevjerim i da kradem duplo više od ovih majstora na vlasti! Za sebe ću kao pobjednika izbora uzet Zagrebački holding, a vama ću ostavit mrvice… – kazao je Juričan, ushićen i jer je u Indoneziiji osvojio 33 posto glasova.

Dario Juričan večeras u svom tzv. stožeru ss balonima i zlatnom bistom Milana Bandića

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI