Neovisni novinarski portal
29.11.2022.
aktivisti / BANDIĆGRAD
Zelena akcija o navodnom zelenom svjetlu za ZG-GUP: Građani i građanke Zagreba su jedina brana samovolji Bandića i njegove klike koja devastira Zagreb

Zelena akcija o navodnom zelenom svjetlu za ZG-GUP:
Građani i građanke Zagreba su jedina brana samovolji Bandića i njegove klike koja devastira Zagreb

Zelena akcija reagira na informacije iz medija kako je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo zeleno svjetlo Generalni urbanistički plan (GUP) Grada Zagreba, a po kojemu bi se mogao ostvariti po mnogima megalomanski i potpuno neprimjereni projekt gradnje kompleksa zgrada uz rijeku Savu nazvan kolokvijalno Zagrebački Manhattan. Njihova objava za javnost naslovljena ‘HNS se uključio u “deal” između Bandića i HDZ-a’ je u nastavku:

Prema medijskim informacijama, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja dalo je zeleno svjetlo za Bandićev Generalni urbanistički plan (GUP), iako je prema odredbama Zakona o prostornom uređenju bilo dužno cijeli proces donošenja GUP-a obustaviti. Ovakvim pogodovanjem Bandiću, HNS-ovo ministarstvo, kršeći zakon, se uključilo u sramotan dogovor između zagrebačkog gradonačelnika i HDZ-a.

Naime, Grad Zagreb je temeljem Zakona o prostornom uređenju imao rok do početka listopada da Ministarstvu dostavi novu verziju GUP-a. Grad je taj rok prekršio, zbog čega je Ministarstvo moralo odmah obustaviti cijeli proces, a proizvoljno tumačenje tog roka od strane Ministarstva je nedopustivo. Drugi primjer pogodovanja Bandiću vidljiv je iz reakcije Ministarstva prošloga petka, kada su mu dali još jednu mogućnost da dopuni GUP iako Zakon o prostornom uređenju jasno i nedvosmisleno propisuje da Ministarstvo može jedino dati ili uskratiti suglasnost. To nikako ne može biti tumačeno na način da ipak može izdati i mišljenje, zahtjev za dopunu i slično.

Ovakav nezakonit potez HNS-ova ministarstva pokazuje da su građani i građanke Zagreba jedina brana samovolji Bandića i njegove klike koja devastira Zagreb.

Ilustracija: Zgubai (foto Tris)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI