Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
Sport
Polumaratonci trče krug oko Krke: Rane prijave za 3. Krka polumaraton

Polumaratonci trče krug oko Krke:
Rane prijave za 3. Krka polumaraton

Već dvije godine maratonci iz cijeloga svijeta trče  sjevernim dijelom Nacionalnog parka „Krka“, od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do rimskog vojnog amfiteatra u Burnumu. Zato je za subotu, 4. travnja 2020. zakazan 3. Krka polumaraton, međunarodna atletska utrka kroz Nacionalni park „Krka“. Rane prijave počinju već u srijedu, 2. listopada 2019., a prijaviti se možete na mrežnoj stranici www.krka.run/prijave/

I ove godine utrku zajednički organiziraju Atletski klub Maraton 2000 iz Karlovca i Javna ustanova „Nacionalni park Krka“, kao partner, a posebna pažnja posvetit će se dječjim utrkama. Krka polumaraton događaj je za cijelu obitelj.i. Mali natjecatelji moći će se okušati u brojnim utrkama koje će se za različite uzraste održavati na Burnumu. Dodatno će se vrednovati i prolazno vrijeme jedinog velikog uspona uz jezero Brljan prema cilju u amfiteatru pa će se, osim prvog, nagrađivati i drugo i treće mjesto.

Posljednjih godina raste zanimanje za trčanje, a samim time i za boravak u prirodi, pa je i veliki broj trkačkih manifestacija. Zato Krka polumaraton u listopadu kreće s prijavama, kako bi trkači na vrijeme isplanirali svoju trkačku godinu. Ako se odluče za utrku kroz Nacionalni park „Krka“, uživat će u prekrasnim prizorima jedinstvene prirodne i bogate kulturnopovijesne baštine.

-Krka polumaraton trči se od Eko kampusa „Krka“ u Puljanima do amfiteatra Burnum. Na tih 21 098 metara odvijale su se tisuće godina ljudske povijesti i ere prirodnih procesa koji su oblikovali taj po mnogočemu jedinstven krajolik. Na oko četiri kilometra gornjeg toka rijeke Krke smjestilo se pet slapova, tri srednjovjekovne utvrde i rimski vojni amfiteatar, uz brojne tragove čovjekova življenja, uvijek isprepletenog sa životom rijeke. Za većinu posjetitelja to je nepoznata Krka: na suhom, krševitom prostoru duboka kanjona postoje tolika čudesna mjesta, što su ih oblikovali ljudi ili rijeka, koje valja upoznati – vele u NP Krka.

S 1. polumaratona u Krki

Tags: ,

VEZANE VIJESTI