Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
književno
Ivan i Ines Obradović na pulskom Monte Libriću (foto Glas Istre)

Književna priznanja mami, seki i braci:
Bogdana Trivak, te Ines i Ivan Obradović nagrađeni na taljanskom kniževnom natječaju u Sarzanu

Ivan i Ines Obradović na pulskom Monte Libriću (foto Glas Istre)

O osebujnoj i nesvakidašnjoj književnoj karijeri malodobnih i vrlo produktivnih brata i sestre Ivana i Ines Obradović već smo pisali u tekstu Piknikić na Monte Libriću/
Ines i Ivan Obradović, sestra i brat, pjesnikinja i pjesnik, djevojčica i dječak… Nadalje, u tekstu  Ivan Obradović, 12-godišnji pjesnik koji piše na hrvatskom i talijanskom jeziku…smo izvjestili o priznanjima dječaku za dvojezičnu knjigu poezije. Danas vas pak obavještavamo kako su i braco i seka, uključuući i njihovu mamu književnicu Bogdanu Trivak, opet dobili veliko priznanje, ovoga puta u susjednoj Italiji.

Nagrada majci…

Naime, Nagrađena djela majke Bogdane Trivak i njezine djece,  Ivana i Ines, objavljena su u nedavno izdanoj pobjedničkoj književnoj antologiji VII Književnog natječaja Città di Sarzana u Italiji 2019.g.

U toj se antologiji tako nalaze djela i majke i kćeri i sina: tu je kratka priča “Viaggio invisibile verso Spalato” (Nevidljivi put do Splita) Bogdane Trivak za koju je dobila ‘Nagradu Finalist’. U njoj su i  odabrana djela iz dvojezične knjige “Jadranski Arion/Arion Adriatico”, Ivana Obradovića, za koju je dobio ‘Posebnu Nagradu’ i izabrane pjesme iz neobjavljene dvojezične zbirke “Ode alla mamma (Oda mami) Ines Obradović, također dobitnice ‘Posebne Nagrade’.

Nagrada kćerki…

Inače, “Književni natječaj Città di Sarzana” se priređuje pod pokroviteljstvom Doma Zastupnika Republike Italije, Regije Ligurija i Grada Sarzane, a organizira ga udruga Associazione Culturale Poeti solo Poeti di Sarzana.
Bogdana Trivak, višestruko nagrađivana književnica, književna kritičarka i prevoditeljica književnih djela  već šestu godinu zaredom osvaja za svoja djela nagrade u Sarzani.
Ivan Obradović,  autor djela “Jadranski Arion/Arion Adriatico” u Sarzanu je dobio potvrdu svojeg stvaralaštva već drugi put, a za njegovu sestra Ines je ovo prvo učešće na sarzanskom natječaju, ali ujedno i prva osvojena nagrada na tom književnom događaju.
Kako je krenulo, uskoro se mogu očekivati i neka nova  međunarodna priznanja za stvaralaštvo ove književničke obitelji.

Nagrada bratu…

Ivan i Ines Obradović na pulskom Monte Libriću (foto Glas Istre)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI