Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
djeca / FESTIVALI / književno
Ines Obradović s priznanjem za svoju poeziju

Piknikić na Monte Libriću:
Ines i Ivan Obradović, sestra i brat, pjesnikinja i pjesnik, djevojčica i dječak…

Ines Obradović s priznanjem za svoju poeziju

Na mladima svijet ostaje. A ta se izreka, dakako, odnosi i na poeziju. U Puli, sklopu Monte Librić Festivala namijenjenog djeci i književnosti za djecu, sutra, 11. travnja, s početkom u 18 sati u okviru programa ‘Piknikić’, bit će predstavljeni Ines i Ivan Obradović, djevojčica i dječak, pjesnikinja i pjesnik, sestra i brat, učenica i učenik pulske OŠ Giuseppina Martinuzzi. Podsjetimo, o pjesničkim uspjesima i priznanjima Ines i Ivana Obradovića već smo na TRIS-u izvještavali i ranije, a sad najavljujemo sutrašnji događaj na Monte Libriću.

Monte Librić je dio vrsne manifestacije Sa(n)jam knjige u Puli, te u hrvatskim (i širim) okvirima slovi kao jedinstvena, kulturna i edukativna manifestacija koja promiče knjigu i književno stvaralaštvo te potiče, ostvaruje i pokazuje i omogućuje vrijedan uvid u značajniju književnu produkciju namijenjenu djeci.

S otvaranja Monte Librića (foto Tanja Draškić Savić)

Podsjetimo, na književnom natječaju u Italiji učenica drugog razreda Ines Obradović je dobitnica Književne nagrade Poetando sotto le luci di Natale” Salerno. 
Ines je prošle godine osvojila i prvu nagradu za svoj rukopis “Poezije” na Književnom natječaju “InediTo Colline di Torino – Inedito Young u Torinu u Italiji, a koji je jedinstven jer je posvećen svim oblicima pisanja i namijenjen učesnicima iz različitih zemalja svijeta. Hrvatska je bila zastupljena prvi put ove godine zahvaljujući upravo djelu Ines Obradović.

Ines Obradović

Rukopis “Poezije” je objavljen u siječnju tekuće godine od strane talijanske izdavačke kuće The Writer u višejezičnom izdanju, a knjiga će po prvi put biti kod nas predstavljena  u sklopu Monte Librić Festivala u Puli 11.04.2019 u 18.00 sati.

Piknikić, na kojemu će sutra sudjelovati Ines Obradović, Ivan Obradović i Librice, potiče dječju kreativnost predstavljajući male umjetnike i njihova prva (ili druga, treća…) literarna djela.

Ines Obradović s priznanjem za svoju poeziju

-Ovoga puta to su višejezične knjige Poezije – Poesie – Poetry i Jadranski Arion / Arion Adriatico koje promoviraju već vrlo iskusni autori Ines Obradović (rođ. 2010.) i Ivan Obradović (rođ. 2006.). Trojezična knjiga Poezije na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku lirična je, puna fantazije i protkana trenucima koji promiču odraslom oku, unoseći novi odnos prema pjesničkoj slici. Jadranski Arion zbirka je kratkih priča, anegdota i pjesama koja radoznalošću istražuje svijet, bogata lijepim mislima. Ines Obradović osvojila je 2018. godine prvo mjesto svojim neobjavljenim dvojezičnim djelom Poezije / Poesie na književnom natječaju InediTO – Colline di Torino. Knjigu je u siječnju 2019. u trojezičnom izdanju (hrvatski, talijanski i engleski) objavila izdavačka kuća The Writer u Italiji. Dvojezično djelo Ivana Obradovića Jadranski Arion / Arion Adriatico dobilo je posebno priznanje za umjetničku vrijednost na Međunarodnom književnom natječaju Città di Cattolica – Pegasus Literary Awards 2018. te ga je iste godine objavio The Writeropisuju u Monte Libriću sutrašnji događaj.

Kako smo pretpostavili i prošli put, očito s razlogom, valja očekivati uspješan nastavak karijere Ivana i Ines Obradović, kao i veselje njihovim zasigurno ponosnim roditeljima, Bogdani Trivak i Branku Obradoviću.

Ivan Obradović s osvojenom nagradom

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI