Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
PRAVDOSUĐE
Sutra rasprodaja šibenske ‘Revije’ – po 24. put: Ima i kupaca?

Sutra rasprodaja šibenske ‘Revije’ – po 24. put:
Ima i kupaca?

Teritorijalni Ured SSSH Zadar (za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju) obavještava kako će se sutra, 19. rujna 2019. godine (četvrtak) u 9,15 sati na Trgovačkom sudu, Stalna služba u Šibeniku, Stjepana Radića 81, 22000 Šibenik, održati 24.-ta po redu licitacija za prodaju nekretnina i pokretnina šibenske tekstilne industrije Revija, propalog poduzeća u stečaju. Nakon te licitacije će se ispred zgarde suda s početkom u 10 sati održati konferencija za novinare na kojoj će govoriti će govoriti Vedran Uranija iz SSH-a u ulozi punomoćnika dijela bivših radnica i pravnog povjerenika bivših radnica šibenske „Revije“, te Jadranka Košarić i Radojka Pekas.

– Više od 18 godina od otvaranja stečaja i punih 8 godina od donošenja prvog rješenja o prodaji nekretnina i pokretne imovine nekad čuvene, poznate i uspješne Šibenske tekstilne industrije Revije, Trgovački sud probati će po 24.-ti put prodati pogone u Bilicama, s time da je ponuđena cijena za prodaju 5.475.805,46 Kuna. Prethodno su se sindikalni predstavnici Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar i bivše radnice obratile Ministarstvu državne imovine i Ministarstvu financija RH, s prijedlogom da se Ministarstvo financija RH odrekne dijela potraživanja u korist bivših radnica Revije d.d. u st., po mogućnosti u cijelosti, ili barem za iznos 8 neisplaćenih plaća. Nakon toga, predstavnici Teritorijalnog Ureda SSSH Zadar i bivše radnice obratile su se s prijedlogom i apelom predsjedniku Vlade RH, g. Andreju Plenkoviću, da se RH odrekne dijela potraživanja u korist 300-tinjak bivših radnica, što bi bilo pravično, pošteno i korektno. Prema zadnjim informacijama, nadležna tijela u Vladi RH rade na prijedlogu i apelu bivših radnica Šibenske Revije u st. u suradnji sa Ministarstvom financija RH i Ministarstvom pravosuđa RH. Kako saznajemo, pojavile su se i dvije ponude tvrtki iz Šibenika za kupnju Revije – veli Uranija. 

Kako kaže, na konferenciji za novinare će sindikalni predstavnici i dio bivših radnica šibenske Revije u stečaju govoriti o poduzetim sindikalnim i pravnim aktivnostima i akcijama radi naplate preostalog iznosa od 9,7 milijuna kuna koje su priznate za 300-tinjak bivših radnica šibenske Revije, te iznalaženju potencijalnog kupca – strateškog partnera, i bit će govora o budućim sindikalnim i pravnim aktivnostima predstavnika SSSH i bivših radnica.

Arhiva: S jedne od ranijih licitacija na sudu (foto TRIS)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI