Neovisni novinarski portal
21.1.2022.
priroda i društvo
Sajam s pogledom: ‘Luka i igara’ na vidikovcu Kamenjaku

Sajam s pogledom:
‘Luka i igara’ na vidikovcu Kamenjaku

-Pridružite nam se na Sajmu ”Luka i igara” na vidikovcu Kamenjak! Pozivamo vas da nam se pridružite na šestom Sajmu lokalnih proizvoda Parka prirode Vransko jezero i okolice “Luka i igara”. Sajam će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. rujna 2019. od 15 sati u jedinstvenom ambijentu vidikovca Kamenjak. Organiziran je i prijevoz autobusom od podnožja do vrha Kamenjaka – pozivaju iz Parka prirode Vransko jezero.

 

Kao što mu ime kaže, ova fešta luka prvenstveno afirmira domaći luk i češnjak, a koji je posljednjih desetljeća nerazumnom uvoznom politikom i zanemarivanjem domaće poljoprivredne proizvodnje gotovo istjeran s tržišta pod najezdom uvoznog češnjaka iz Kine, te luka iz drugih država.

Veliki broj izlagača će na ovom jedinstvenom sajmu s pogledom na Vransko jezero i šibensko-zadarski arhipelag ponuditi osim lukovica i svoje raznovrsne  lokalne poljoprivredne proizvode, a izuzev degustacije prisnaca, moći će se vidjeti na koji način se priprema i peče ovaj autohtoni specijaliteta Bukovice i Ravnih kotara.

Bit će prilike i naučiti kako se od luka plete pletenica.

-Ove godine program će biti dodatno obogaćen tradicijskim igrama u organizaciji Zavičajnog kluba “Janko Mitrović” iz Zelengrada, a tradicionalne plesove, pjesme i običaje predstavit će nam KUD “Sv. Ante” iz Draga, KUD “Vinac” iz Stankovaca i KUD “Vukšić” iz Vukšića. U subotu, 21. rujna, zabavljat će nas popularna mješovita klapa “Mirakul” iz Vrpolja! Veselimo se Vašem dolasku! – poručuju iz PP-a Vransko jezero. 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI