Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
POLITIKA
Ličko-senjska županija iz sedmog pokušaja donijela proračun: Župan Darko Milinović “preživio”, no, Thompson Ličanima otkazao

Ličko-senjska županija iz sedmog pokušaja donijela proračun:
Župan Darko Milinović “preživio”, no, Thompson Ličanima otkazao

Županijska skupština Ličko-senjska napokon je iz sedmog pokušaja , i to jednoglasno, prihvatila proračun za 2019., “težak” 352 milijuna kuna, i tako otklonila u posljednji trenutak već izgledne izvanredne izbore. Skupštinu je, kako piše Jutarnji list, bojkotiralo svih šest vijećnika HSP-a, ali je ovog puta proračun podržao blok HDZ-HSS-HSU-HSP- AS, nezavisni vijećnici s liste Darka Milinovića, te vijećnici Bure promjena i SDSS-a. Ličani su tako proračun ipak dobili, ali su, za ovogodišnju obljetnicu Oluje Marka Perkovića Thompsona – izgubili.

Uglavnom, proračun županije prošao je , kako su u raspravi mnogi, napose vijećnici HDZ-a, kazali, samo zato da se izbjegnu novi izbori koji bi “olakšali” županiju za dva milijuna kuna. No, to ne znači, naglasili su, da ovim činom iskazuju povjerenje županu Darku Milinoviću, od kojega su mjesecima zahtijevali da podnese ostavku, ali kako je on to uporno odbijao, odlučili su popustiti u interesu županije i izglasati proračun.

HDZ-ov predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić ostao je pri svojim ranijim kritikama proračuna kao nerazvojnog, ali se ufa u državne investicije u Liku koje mu je obećao premijer. O kakvim se investicijama radi, nije otkrio, ali je odbio insinuacije kako je po naputku premijera digao ruku za proračun.

Najzadovoljniji ovakvim epilogom bio je Dado Milinović, ličko-senjski župan koji se vijećnicima zahvalio na potpori proračunu, a, navodi JutarnjiHSP-u zamjerio na opstrukciji nazivajući ih “moralistima bez stava”.

No, uoči Skupštine stigla je vijest o otkazivanju koncerta Marka Perkovića Thompsona na Krbavskom polju u povodu obljetnice Oluje. Koncert je županiju trebao koštati 200 tisuća kuna, i to samo za infrastrukturu, dok je Thompson, navodno, namjeravao pjevati bez honorara.
U utorak navečer Thompson je na Facebooku objavio da otkazuje koncert na Krbavskom polju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti , da želi da se proslava 5. kolovoza oslobodi svih spletki i političke prljavštine i da odbija u “takvim prljavim igrama sudjelovati”.

Dogodilo se, naime, da su se ličko-senjska previranja oko župana i proračuna prelomila preko Thompsona, pa su neki vijećnici u Ličko-senjskoj ŽS prigovorili županu Darku Milinoviću što je u proračunu predvidio stavku od 200 tisuća kuna za Thompsonov nastup , dok istodobno nema novaca za “tim 1″ hitne pomoći.

Zbog svega ” i želje da se proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja liši svih spletki i političke prljavštine, jer za nas je taj dan jedan od najvećih dana u hrvatskoj povijesti, na taj dan slavimo one vrijednosti i stečevine Domovinskog rata na kojima se temelji moderna Hrvatska država, odlučio sam kako u takvim prljavim igrama neću sudjelovati.
Konačno, VRAĆAMO SE U ČAVOGLAVE!“, poručio je preko Facebooka Marko Perković Thompson pozivajući svoje štovatelje na koncert u Čavoglavama 2020.

 

Arhiva: Marko Perković Thompson – koncert u Kninu (Foto TRIS /H. Pavić)

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI