Neovisni novinarski portal
27.2.2024.
BANDIĆGRAD
Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

Bandićizam:
‘Pa koji čovjek koji vrijedi u Hrvatskoj nije bio u zatvoru barem tri mjeseca’

Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

 – Pa koji čovjek koji vrijedi u Hrvatskoj nije bio u zatvoru barem tri mjeseca – i tu sam kvotu ispunio – izgovorio je danas drčni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kočopereći se na gradilištu žičare koju obećava već desetljećima i na koju će navodno ulupati 600-ak milijuna kuna novca građana Zagreba.

Tako je podrugljivo i cinično izgovorio jednu od zasigurno najodvratnijih i društveno pogibeljnih izjava, a kakvih smo se inače u izobilju naslušali od bahatih, neprosvijećenih i primitivnih politčara. Ovaj degutantni ‘bandićizam’ je nadmašio sve dosadašnje.

To je izgovorio jer su ga novinari priupitali o brojnim sudskim procesima i istragama u kojima ga se sumnjiči za težak kriminal. Iako je po onima koji ga sumnjiče već odavno trebao biti iza rešetaka na dulji rok, tamo je boravio tek kratko.

Ova je izjava težak udarac svim poštenim ljudima u Hrvatskoj, a koji svakodnevno trpe sve gore posljedice vladavine gramzivih, korumpiranih i štetnih političara.

Ova je izjava i užasna i nesagledivo štetna poruka mlađim generacijama.

Ova je izjava sramota za sve nas.

Ujedno, ova izjava je, ukratko, definicija svog jada i bijede u koji smo zapali zbog takvih poput njega, a zbog kojih je na stotine tisuće ljudi pobjeglo iz Hrvatske u tzv. tuđi svijet.

Hoće li na ovu izjavu reagirati premijer, predsjednica države, katolički biskupi s kojima Bandić posluje i prijateljuje?

Neće.

Jer se većina njih vjerojatno nasmijala i kreveljila čuvši ovu Bandićevu sklepotinu.

Nasmijali su se valjda i njegovi birači, koji ga na čelo Zagreba postavljaju već 19 godina.

Evo je još jednom:

– Pa koji čovjek koji vrijedi u Hrvatskoj nije bio u zatvoru barem tri mjeseca – i tu sam kvotu ispunio.

 

Milan Bandić na predizbornom plakatu (foto Facebook)

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI