Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
djeca / GOSPODARSTVO
Skupluture od folije (foto Impol-TLM)

Alumjetnost:
Đaci, likovnjaci i aluminijaši na izložbi – ptice i ribe od otpadne folije

Skupluture od folije (foto Impol-TLM)

 – Izložba kreativnih radova učenika šibenskih osnovnih i srednjih škola pod nazivom Skulpture u aluminiju otvorena je danas, 19. lipnja u galeriji Interpretacijskog centra Civitas Sacra u Šibeniku u organizaciji tvrtke Impol – TLM i u suradnji sa šibenskim osnovnim i srednjim školama, javljaju iz poduzeća Impol – TLM.  Izložene su razne alumjetnine: skulpture, reljefi, slike pa i odjevni predmeti u izradi kojih su korišteni aluminijska folija i otpadni aluminij iz domaćinstva.

Izložbu je otvorila Nina Potočnik, voditeljica službe za odnose s javnošću Impol grupe te je, kaže, oduševljena radovima koje su izradili učenici pod mentorstvom
svojih nastavnika likovnog jezika.

Nina Potočnik (foto Impol-TLM)

-Projekt smo pokrenuli zbog više razloga. Željeli smo i na ovaj način privući u lokalnoj zajednici, a prvenstveno među djecom i mladima, pozornost na važnost onoga što radimo, a to je proizvodnja aluminija i proizvoda od aluminija koji je metal sadašnjosti i budućnosti i da djecu već sada potaknemo da se sutra možda odluče školovati za zanimanja koja mi tražimo. Drugo, željeli smo naše učenike educirati o tome da ih aluminij okružuje u svakodnevnom životu, da je sveprisutan u njihovim domaćinstvima te ih naučiti da ambalaža koja se odbaci nije smeće nego otpad za recikliranje i na kraju, ali ne manje važno, željeli smo pridonijeti razvoju kreativnosti kod djece i mladih. Drago mi je što su ravnatelji i profesori prepoznali vrijednost ovog našeg projekta u kojem smo željeli spojiti aluminij, kao metal sadašnjosti i budućnosti i kreativnost djece i mladih – rekla je Nina Potočnik.

Skupluture od folije (foto Impol-TLM)

U ovaj projekt uključile su se osnovne škole Jurja Dalmatinca, Meterize, Fausta Vrančića, Petra Krešimira IV, Centra Šubićevac, Tina Ujevića, Vidici i Brodarica te Gimnazija Antuna Vrančića i Tehnička škola u Šibeniku.

Prva nagrada pripala je OŠ Petra Krešimira IV za pticu koju su izradili od aluminijske folije, drugo mjesto dijele Gimnazija Antuna Vrančića, OŠ Vidici, OŠ Fausta Vrančića , Centar za odgoj i obrazovanje Šubićevac i OŠ Brodarica , a treću nagradu su osvojile OŠ Jurja Dalmatinca i Tina Ujevića.

– Žiri imao jako tešku zadaću jer su svi radovi posebni i zaslužuju da budu nagrađeni. Naprosto je zadivljujuće koliko su truda djeca uložila u ove skulpture i druge radove i koliku su kreativnost pokazali. Potvrdilo se još jednom da su aluminijske folije i drugi proizvodi od aluminija zahvalan materijal i u umjetnosti – kazala je Antonija Modrušan.

U želji za približavanjem lokalnom stanovništvu, iz tvrtke Impol – TLM čestitaju svim građanima predstojeće blagdane i praznike.

Gle… (foto Impol-TLM)

 

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI