Neovisni novinarski portal
5.12.2021.
arheologija
Šibenski muzej vozi besplatno, a NP Krka časti ulazom na Burnum: Kuhaju se i kušaju povijesna jela, ali od svježih namirnica iz sadašnjosti

Šibenski muzej vozi besplatno, a NP Krka časti ulazom na Burnum:
Kuhaju se i kušaju povijesna jela, ali od svježih namirnica iz sadašnjosti

Završna manifestacija Edukativne muzejske akcije održat će se sutra, u subotu, 18. svibnja 2019. od 10 do 15 sati na arheološkom lokalitetu Burnum, javljaju iz Nacionalnog parka Krka.

Završna manifestacija Edukativne muzejske akcije održat će se sutra, u subotu, 18. svibnja 2019. od 10 do 15 sati na arheološkom lokalitetu Burnum, javljaju iz Nacionalnog parka Krka. Edukativna muzejska akcija – EMA održava se svake godine od 18. travnja do 18. svibnja u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja, 18. svibnja. Ovog puta će se i kuhati i jesti, kako se čini, i to povijesna jela, od antike naovamo. Bez brige, namirnice će biti svježe, tj. iz sadašnjosti.

-U sklopu ovogodišnje, 24. Edukativne muzejske akcije Muzej grada Šibenika priredio je program pod nazivom „Kulinarski vremeplov“ u suradnji s Kninskim muzejom, Gradskim muzejom Drniš, Muzejom betinske drvene brodogradnje, Turističko-ugostiteljskom školom Šibenik i Javnom ustanovom „Nacionalni park Krka“. Ovogodišnja akcija pokazat će da hrana, kao izvor energije, ali i užitka, može biti razlogom okupljanja, učenja i druženja kroz edukativne i kreativne kulinarske radionice. Sudionici će pripremati hranu prema receptima iz različitih povijesnih razdoblja, od prapovijesti, antike i srednjega vijeka pa sve do 18. stoljeća. Muzej grada Šibenika za sve zainteresirane sudionike organizira besplatan prijevoz autobusom s polaskom iz Šibenika u 10 sati. Prijave i rezervacije za prijevoz potrebno je izvršiti izravno u Muzeju grada Šibenika – ističe Katia Župan, rukovoditeljica Odsjeka za odnose s javnošću u NP Krka.

Svim sudionicima manifestacije Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ omogućuje besplatan ulaz na završnu svečanost na Burnumu od 10 do 15 sati, ističe se.

Burnum iz zraka (foto NP Krka)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI