Neovisni novinarski portal
21.6.2021.
hadeze kutak
Arhiva: HDZ-ov dernek u Gospiću - Kustić je drugi lijevo od Plenkovića. Dan kasnije je incident u prometu izzvala i G. Žalac... (foto HDZ)

Šef ličkog HDZ-a i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić osuđen na 10 mjeseci zatvora (uvjetno) jer je izazvao prometnu nesreću

Arhiva: HDZ-ov dernek u Gospiću - Kustić je drugi lijevo od Plenkovića. Dan kasnije je incident u prometu izzvala i G. Žalac... (foto HDZ)

HDZ-ova lička uzdanica nakon što su odstranili  Zdravka Milinovića, šef ličkog HDZ-a i izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, osuđen je na 10 mjeseci zatvora (uvjetno) radi izazivanja prometne nesreće. Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je kako je u slučaju prometne nesreće koju je skrivio predsjednik HDZ-a Ličko-senjske županije i saborski zastupnik Marijan Kustić postignuta nagodba po kojoj je Kustić uvjetno osuđen na deset mjeseci zatvora.

Dakako, Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru u priopćenju nije navelo Kustićev identitet. Evo tog priopćenja:

– Na temelju optužnice ovog državnog odvjetništva podignute u svezi prometne nesreće koje se dogodila 8. lipnja 2018. oko 2,15 sati na raskrižju Državne ceste 2 i Županijske ceste 4111 (Bobota-Vera), protiv 44-godišnjeg hrvatskog državljanina, zbog počinjenja kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1., 2. i 5. Kaznenog zakona, a nakon prethodno potpisanog sporazuma i izjave za donošenje presude na temelju sporazuma stranaka, Općinski sud u Vukovaru je na sjednici optužnog vijeća održanoj 9. svibnja 2019. donio presudu na temelju sporazuma stranaka. Navedenom presudom okrivljenik je proglašen krivim za spomenuto kazneno djelo te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci, a potom mu je temeljem čl. 56. Kaznenog zakona izrečena uvjetna osuda na način da se kazna zatvora na koju je osuđen neće izvršiti ukoliko okrivljenik u roku od dvije godine na počini novo kazneno djelo. Navedena presuda je postala pravomoćna danom donošenja budući da su se stranke, branitelji i oštećenici neposredno nakon objave presude odrekli prava na žalbu – navedeno je u priopćenju.

Plenković i Kustić desno) u Gospiću nedavno- foto HDZ

Marijan Kustić je lani u lipnju skrivio prometnu nesreću tako što je BMW-om ušao u raskrižje i oduzeo prednost prolaska drugom automobilu. S njim je u automobilu na suvozačevom mjestu bio je i savjetnik hrvatske predsjednice te liječnik u HNS-u Tomislav Madžar koji je nesreći teže ozlijeđen, kao i suvozač u drugom automobilu. U nesreći su, ne svojom krivnjom,  sudjelovala još dva vozila: peugeot i fiat punto. Kustić i Madžar su se vraćali s nekakve proslave dodjele Trofeja Hrvatskog nogometnog saveza u Vukovaru.

Kustić je neko vrijeme bio i saborski zastupnik: mandat je započeo 9. lipnja 2017. kao zamjenik zastupnika Darka Milinovića (kojeg je kasnije smijenio u ličkom HDZ-u), a  mandat mu je prestao dana 5. travnja 2019. podnošenjem ostavke na zastupničku dužnost. Dakako, u to vrijeme je uspio postati i predmet istrage Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje je otvorilo je predmet protiv HDZ-ova Marijana Kustića.

Na koncu je u rješenju tog povjerenstva po imenom ‘Marijan Kustić P-110/16, konačna odluka’ utvrđeno kako je ‘u odnosu na podatke o obvezama dužnosnika, kao i u odnosu na podatke o funkcijama u Hrvatskom nogometnom savezu i Lučkoj upravi Novalja, dužnosnik Marijan Kustić, zastupnik u Hrvatskom saboru, počinio povredu članka 27. ZSSI-a u vezi s člankom 8. i 9. ZSSI-a.’

Kazna je bila ‘drastična’: morao je (valjda) od saborske plaće pet mjeseci izdvajati po tisuću kuna.

Z. Milinović, njegov protivnik na nedavnim izborima za funkciju predsjednika HDZ-a u Lici, opustjele i gospodarski devastirane hrvatske regije koja je takva i zahvaljujući katastrofalnoj i nepametnoj lokalnoj i nacionalnoj politici, spočitnuo mu je što živi u Zagrebu ili u Novalji, a u Lici nikad.

– Naravno da živim na relaciji Zagreb-Novalja jer mi je i takav posao – odgovorio je.

Arhiva: HDZ-ov dernek u Gospiću – Kustić je drugi lijevo od Plenkovića. Dan kasnije je incident u prometu izazvala i G. Žalac… (foto HDZ)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI