Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
GRAĐANI
Članovi Saveza na jednom od druženja (foto Facebook)

Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama:
„Stavi naočale – promijeni pogled“

Članovi Saveza na jednom od druženja (foto Facebook)

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama poziva  na obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama pod motom: „Stavi naočale – promijeni pogled“ 16. svibnja 2019. godine s početkom u 9.00 sati do 19.00 sati u Parku Josipa Jurja Strossmayera u Zagrebu.

-.Svečano obilježavanje Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Gradonačelnika Grada Zagreba u okviru provođenja aktivnosti Centra znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja osoba s invaliditetom, financiranog od Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. U sklopu programa predstaviti će se osobe s intelektualnim teškoćama sa svojim kulturno-umjetničkim nastupima, a na štandovima će izložiti svoje kreativne ručne radove. U tijeku cjelodnevnog događanja prisutne će zabavljati glazbeni program uz koji će svi moći zaplesati – kaže Mirjana Jakovčev, predsjednica Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

U nastavku je program obilježavanja Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama.

Sa sportskog natjecanja Saveza (foto HSUOIT)

HODOGRAM

16. svibnja 2019. godine

9.00 – 19.00 sati : prezentacija uradaka iz kreativnih radionica udruga članica Saveza na

postavljenim štandovima

11.00 sati : Okrugli stol na temu „Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama na otvorenom tržištu rada – pitanja i odgovori“, koji će se održati u Zagrebu, Ilica 113, u prostoru 4Sobe Kreativni laboratorij (u prizemlju, ulaz sa Ilice 113).

13.00 sati : Program

– Pozdravna riječ pokrovitelja Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i
socijalnu politiku, Gradonačelnika Grada Zagreba i organizatora
predsjednice Hrvatskog saveza udruga osoba s intelektualnim teškoćama.

– Predstavljanje udruga osoba s intelektualnim teškoćama – članica Saveza
kroz prigodan program: folklorne skupine, plesne skupine, recitacije i sl.

Od 15.00 sati : druženje članova udruga s građanima, dijeljenje naočala – simbola podrške osoba s intelektualnim teškoćama.

Članovi Saveza na jednom od druženja (foto Facebook)

Inače,  odluka o proglašenju Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama koji će se svake godine obilježavati 16. svibnja donešena je na sjednici Hrvatskog sabora održanoj 31. ožujka 2017. godine.

Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama najveća je mreža udruga za osobe s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, koja djeluje putem utjecaja na proces donošenja novih zakona te sukreiranja socijalno uključivog društva u kojem je svaki član jednako vrijedan i zaslužuje dostojanstvo. Misija im je doprinijeti zaštiti prava osoba s intelektualnim teškoćama i kvaliteti života njihovih obitelji te razvoju održive mreže dostupnih socijalnih usluga i programa u Hrvatskoj, u skladu s UN konvencijom o pravima osoba s invaliditetom.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI