Neovisni novinarski portal
7.12.2023.
GRAĐANI
Ilustracija: Japanci čak plaćaju da bi brali voće u voćnjacima Kanto - foto: Fast Japan

Zgrabi priliku – još tri dana:
Besplatno postanite voćarka, vinogradar, vrtlarka, vinar, vrtlar, vinogradarka, voćar i vinarka

Ilustracija: Japanci čak plaćaju da bi brali voće u voćnjacima Kanto - foto: Fast Japan

Još tri dana za ugrabiti priliku. Koju priliku? Već smo o tome pisali na našim stranicama:  splitska Udruga ”Zdravi grad” u suradnji s partnerima iz kninske Ekološke udruga “Krka” Knin gura korisni projekt jasnog naziva ‘Iskoristi priliku’, a kojime nudi vrlo rijetku priliku trajno nezaposlenima i marginalnim skupinama s područja Knina i okolice potpuno besplatno, dakle bez kune, naučiti se voćarsko-vinogradarsko-vrtlarskim vještinama i znanjima, dobiti za to međunarodno priznatu diplomu, te kvalifikacije upisane u radnu knjižicu, i na kraju otići na – besplatno putovanje u Bavarsku. O tome više pojedinosti možete doznati na Trisu u tekstu: Bez posla si? Zgrabi priliku: Besplatno postani voćar, vinar, vrtlar, vinogradar… i putuj u Bavarsku.

Ilustracija: Japanci čak plaćaju da bi brali voće u voćnjacima Kanto – foto: Fast Japan

-Programi edukacija za sljedeća zanimanja: Voćar/ica, Vinar/ka, Vinogradar/ka, i Vrtlar/ica će krenuti 18.02.2019 s početkom u 17:00 sati na adresi 4.gardijske brigade 11., Knin, Pućko otovoreno učilište Knin. Uvjet je da ste pri samom upisu duže vrijeme nezaposleni, odnosno više od 1 godinu (za starije od 30 godina), više od 6 mjeseci (za mlađe od 30 godina)  ili ste nezaposleni i primate zajamčenu minimalnu naknadu i imate završenu najmanje osnovnu školu – veli voditeljica programa Zorana Šare iz udruge Zdravi grad.

Na edukaciju, dakle, treba dostaviti potvrdu o nezaposlenosti od HZZ-a ili ispis iz e-radne knjižice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) ili potvrdu o primanju zajamčene minimalne naknade centra za socijalnu skrb. Jednostavno je, vele: pristupom ovim edukacijama ne gubite nikakva prava stečena kao nezaposlena osoba.

Ilustracija: mnoštvo voća (foto Joso Gracin Joka)

-Još jednom napominjemo. Nakon završene edukacije svaki sudionik dobiva Uvjerenje za zanimanje za koje se obrazovao koje se upisuje u radnu knjižicu te je u sklopu edukacija osiguran prijevoz svima onima koji nisu iz Knina, za sve sudionike je osiguran obrok, svi sudionici imaju osiguranje od nezgoda te za one koji uspješno završe edukaciju planirano je besplatno studijsko putovanje u Bavarsku s punim pansionom. Rok prijave je 15.02.2019. Zgrabi priliku…. – poručuje Zorana Šare. 

Sve je jasno, a kome ipak nije za sve dodatne informacije se može javiti direktno na kontakt broj 099 207 20 55 na koji će se javiti voditejica projekta Zorana Škare.

Sretno svima koji će uskoro postati  voćarka, vinogradar, vrtlarka, vinar, vrtlar, vinogradarka, voćar i vinarka posredstvom programa edukacija u sklopu projekta „Iskoristi priliku!“ financiranog iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014- 2020.

Ilustracija: Besplatno učenje na svježem zraku…

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI