Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
eu projekti
”Iskoristi priliku!”: Udruga Zdravi grad i Ekološka udruga “Krka” Knin u projektu pomoći marginaliziranim skupinama

”Iskoristi priliku!”:
Udruga Zdravi grad i Ekološka udruga “Krka” Knin u projektu pomoći marginaliziranim skupinama

”Iskoristi priliku!” – jezgrovit je naziv projekta kojeg je priredila splitska Udruga ”Zdravi grad” u suradnji s partnerima iz kninske Ekološke udruga “Krka” Knin, a koji  ima za cilj dati priliku marginaliziranim skupinama na području grada Knina i okolice da se obrazuju u traženim zanimanjima, te ojačaju svoje samopouzdanje i motiviranost. No najprije treba podučiti one koji žele pomagati takvim skupinama, pa projekt započinje edukacijom stručnjaka, odnosno aktivnošču punog naziva: „Jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade na području socijalnog uključivanja i uključivanja na tržište rada marginaliziranih skupina društva“. Prva iz serije edukativnih radionica namijenjenih stručnjacima koji žele pomagati marginaliziranim skupinama održava se u petak, 23.11.2018, u Kninu, na adresi Drniška 2b s početkom u 10 sati u Ekološko-informativnom centru kod  Atlagića mosta, uz obalu rijeke Krke.

– Aktivnost podrazumijeva razvoj i provedbu programa edukacije stručnjaka koji rade s nezaposlenim marginaliziranim osobama za pružanje usluga mentorstva korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu  s ciljem njihove radne aktivacije i socijalnog uključivanja. Program sadržava 40 sati, pa pozivamo sve zainteresirane kojima je posao vezan za rad s marginaliziranom skupinom da nam se jave i pridruže na edukaciji. Marginalizirane skupine u ruralnim područjima Republike Hrvatske bez dodatnih znanja i vanjske pomoći teško se mogu izvući iz zamke socijalne isključenosti i siromaštva. Ovaj projekt ima za cilj dati priliku marginaliziranim skupinama na području grada Knina i okolice da se obrazuju u traženim zanimanjima, te ojačaju svoje samopouzdanje i motiviranost. Realizacijom projekta ciljana skupina će povećati svoju mogućnost zapošljavanja, te smanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva. – pojašnjava voditeljica projekta Zorana Škare. 

Inače, sve se ovo događa uz podršku Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali  kojemu je namjena pružati podršku socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina, što je od posebnog značaja za gospodarski slabije razvijene dijelove Hrvatske, u kakve spada i kninsko područje. Udruga Zdravi grad iz Splita i Ekološka udruga Eko “Krka” Knin, kao partner, su iz navedenog socijalnog fonda dobili sredstva za provođenje projekta “Iskoristi priliku!”. 
Svi plemeniti koji žele pomagati  sugrađanima koji su nevoljama, bez posla i osnovnih uvjeta za dostojan život, već na prvoj edukativnoj radionici mogu doznati kako to mogu najbolje činiti. Za više informacija se mogu obratiti Udruzi Zdravi grad kojoj je sjedište u Splitu, u Vukovarskoj ulici 65,  na telefon 021/540-630, na e-mail adresuured@zdravigrad.hr ili  posredstvom ove poveznice na internetske stranice udruge. 
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI