Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
EKOLOGIJA
Prikupljeno preko 13 tisuća kuna za pošumljavanje Dalmacije

Prikupljeno preko 13 tisuća kuna za pošumljavanje Dalmacije

U sklopu kampanje “Svim’ na Zemlji, daruj drvce!”, građani i građanke donirali su ukupno 13 255,02 kuna za pošumljavanje ugroženih šumskih područja Zadarske i Šibensko-kninske županije.

Veliki dio donacija odnosi se na direktne uplate na žiro račun udruge “Eko-Zrmanja”- 11 735,02 kuna, dok je 1 520 kuna donirano tijekom javnih akcija u Zadru i Zagrebu. Skupljanje donacija trajalo je od 12. prosinca 2018. do 12. siječnja 2019. godine te se u tom razdoblju uključilo oko 200 građana i građanki diljem Hrvatske.
“Svim’ na Zemlji, daruj drvce!” kampanja je koju već drugu godinu zaredom provode udruge Zelena akcija, Eko Zadar i Eko-Zrmanja, a ove godine pridružila im se i Ekološka udrugu “Krka” Knin. Cilj ove kampanje je osvješćivanje razornih posljedica konzumerizma i neodgovornog odnošenja prema šumskim ekosustavima te suočavanje s nekim od tipičnih problema poput prekomjerne i nelegalne sječe, požarima te tonama otpada koji završi u šumama.
Udruge zahvaljuju svim donatorima i pripremaju se za sljedeću fazu kampanje-pripremu za veliku akciju pošumljavanja koja je planirana na jesen ove godine. Sljedeći korak je izbor lokacije i vrste prigodne za sadnju na odabranim područjima Zadarske i Šibensko-kninske županije, koja će se dogovoriti u suradnji s nadležnim institucijama. Svi koji su se uključili u kampanju donacijama i dalje će moći pratiti cijeli proces sve do akcije sadnje kada će udruge Eko Zadar, Eko Zrmanja i “Krka” Knin, u suradnji s lokalnim volonterima i akterima te uz stručno vodstvo Hrvatskih šuma, posaditi mlada drvca.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI