Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
HRVATSKA / KRONIKA 112
Zbog opskurne ‘Bujice’ članovima Vijeća za elektroničke medije prijetili smrću

Zbog opskurne ‘Bujice’ članovima Vijeća za elektroničke medije prijetili smrću

Članovi Vijeća za elektroničke medije dobili su prije nekoliko dana pisma s prijetnjama smrću, a zbog donošenja odluke o sankcioniranju govora mržnje prema migrantima u emisiji „Bujica“, koja je u programima šest lokalnih televizija emitirana 6. studenog 2018

Članovi Vijeća za elektroničke medije dobili su prije nekoliko dana pisma s prijetnjama smrću, a zbog donošenja odluke o sankcioniranju govora mržnje prema migrantima u emisiji „Bujica“, koja je u programima šest lokalnih televizija emitirana 6. studenog 2018, priopćili su iz Agencije za elektroničke medije.

– Prijetnje su prijavljene policiji i pokrenuta je istraga za nepoznatim počiniteljem. Vijeće će, bez obzira na ove prijetnje, svoj posao i nadalje raditi profesionalno u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima i neće tolerirati govor mržnje u javnom medijskom prostoru bez obzira od koga dolazi i na koga je usmjeren – ističu u AEM-u.

Podsjetimo, Vijeće za elektroničke medije  je, nakon provedene analize, 26. studenoga ove godine donijelo odluke o privremenom oduzimanju koncesija nakladnicima televizija zbog govora mržnje utvrđenoga u emisiji Bujica od 5. studenoga ove godine (ovdje je naš tekst o toj odluci, a onda njihovo priopćenje , a potom i poveznica na naš tekst o spornoj emisiji).

Inače, šest televizija koje su emitirale sramotnu emisiju bile su kažnjene po mnogima, blagim i simboličnim kaznama: zabranom emitiranja programa 3. prosinca: pri čemu tri nisu smjele emitirati program cijeli dan, a tri svega četiri sata.

Svejedno, netko se ipak radi te ospskurne emisije usudio zaprijetiti smrću članovima Vijeća za elektroničke medije.

Vijeće ima sedam članova, a predsjednika i članove Vijeća za elektroničke medije imenuje i razrješava Hrvatski sabor na prijedlog Vlade Republike Hrvatske.

Ilustracija: Bujica (Printscreen YouTube)

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI