Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA
Joško Šupe (foto TRIS)

SDP:
Osobna promidžba i informiranje HDZ-ovoj su vlasti važnije od razvojnih projekata

Joško Šupe (foto TRIS)

Jučerašnja sjednica Županijske skupštine još je jedan dokaz laži aktualne HDZ-ove vlasti, kazao je predsjednik županijskog SDP-a, Joško Šupe na konferencije za novinare. Županu i gradonačelniku Šibenika poručio je da se ostave putovanja, maštanja o elevatorima, žičarama i spuste na zemlju.

-Na naše pitanje kada će se u proračun uvrstiti sredstva za infrastrukturne projekte: studiju izvodljivosti brze ceste Šibenik-Knin, obnovu lokacijske dozvole za spoj zone Podi na auto cestu te sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na čvor Rokići, rekli ste da ne vladamo materijom. Da vas podsjetimo to ste obećali ministru još 2016. godine, kazao je predsjednik županijskog SDP-a Joško Šupe.
Susjedne županije privlače investicije u turizam koje se mjere u stotinama milijuna eura, a mi smo na 7 milijuna, nastavio je Šupe nadovezujući se na jučerašnju raspravu oporbenih vijećnika o proračunu Šibensko-kninske županije za 2019. godinu. Prema podacima koje su iznijeli Splitsko-dalmatinska županija će u idućoj godini imati 197 milijuna eura investicija u turizam , a Zadarska 101 milijun eura.
U odnosu na susjede, izdvajanja Šibensko-kninske županije za razvoj turizma su vrlo skromna, konstatirao je Šupe:
 -Mi izdvajamo 400 tisuća kuna, a susjedi milijune. Splitsko-dalmatinska županija 9,1 milijun kuna, a Zadarska 2,5 milijuna. Ipak je osobna promidžba i informiranje bitnija stavka.
Nisu kritike SDP-a bile usmjerene samo na Županijsku upravu i župana Gorana Pauka već i na Gradsku upravu Šibenika i gradonačelnika Željka Burića, odnosno kako je to kazao Šupe, na cijeli HDZ.
– Cijela oporba vidi gdje je problem jedino vi ne. Molimo vas za dobrobit svih građana ove županije da se ostavite putovanja, maštanja o elevatorima, žičarama isl. i spustite na zemlju jer bi tako vidjeli kako vaša neispunjena obećanja i nečinjenje dovode u opasnost živote, tjerajući ljude da se voze autobusima koji su poput tempirane bombe ili pak brodovima koji su proput ukletog Holandeza. Dodajte još jednu svijeću na advensti vijenac i zapalite je, jer su u doslovne minute dijelile djecu od katastrofe u autobusu javnog prijevoza kojeg ste prije 7 godina obećali reorganizirati i modernizirati, poručio je Šupe.
Županija uzima bolesnima, nastavio je Šupe, komentirajući kako županijska skupština nije htjela raspravljati o amandmanu da se sa 200 tisuća kuna pomogne Udruzi oboljelih od dijabetesa. Vijećnica SDP-a Anita Jakšić taj je amandman dala usmeno, objašnjavajući kako je nije bilo vremena da ga podnese u pisanom obliku i kako je Udruzi financijska pomoć hitna i nepohodna, no skupština ga je automatski eliminirala.
– Uzimate bolesnima, vjerojatno ćete uzeti i iznajmljivačima, a mogli bi i svim građanima. S jedne strane veseli najava investicije stoljeća(Anglomeracija Šibenik) kojom će 98 posto korisnika biti spojeno na sustav odvodnje i dobiti tekuću vodu, ali s druge strane brine nas za 84 milijuna kuna probijen ugovor od čega će dio razlike podmiriti Vodovod. Znači li to da nas čeka novo poskupljenje vode?, zaključio je Šupe.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI