Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
SCENA
Ponedjeljak pa koncert: Elsiane – kanadski trip hop, downtempo i electro bend u šibenskom Azimutu

Ponedjeljak pa koncert:
Elsiane – kanadski trip hop, downtempo i electro bend u šibenskom Azimutu

Ponedjeljak je, ali u šibenskom Azimutu i večeras se može otići na koncert. Kanadski trip hop, downtempo i electro bend Elsiane po prvi put nastupa u Šibeniku gdje će u klubu Azimut večeras promovirati svoj treći studijski album ‘Death of the Artist’.

U nastavku evo  više informacija o kanadskom bandu i koncertu kako ih serviraju organizatori iz Udruge P.A.R.K.: 

Bend su u Montrealu 2000. godine osnovali Elsieanne Caplette i Stephane Sotto čija je jedinstvena kreativnost plod zajedničkog senzibiliteta prema žanrovima kao što su jazz, rock, elektronika i world music, ali i ljubavi prema bendovima Massive Attack i Portishead. 

Sotto je talentiran, samouk i instinktivan bubnjar dok je pjevačica Caplette multi-instrumentalistica s izvanrednim glasom i klasičnim muzičkim obrazovanjem koje je stekla u svom rodnom gradu Limi u Peruu. 
Publika i kritičari prepoznali su ih nakon objave debitantskog album ’Hybrid’ 2007. Godine, a tada su krenule njihove turneje s bendovima Delerium i Beast, odnosno nastupi na festivalima Montreal International Jazz Festival i Toronto International Film Festival. Suradnje s Olivierom Dufourom, njemačkim elektro čarobnjacima Booka Shade, kao i s čuvenom kompanijom Cirque du Soleil, zacementirale su status Elsiane kao jednog od najperspektivnijih bendova sjevernoameričkog kontinenta. 

Svoj drugi album ’Mechanics of Emotion’ izdali su 2012. godine i više počeli svirati diljem svijeta, a ovaj aktualni, treći studijski album ’Death of the Artist’ koji će promovirati u Šibeniku, objavljen je početkom prošle godine i smatra se izuzetnim umjetničkim djelom. 

Kritičari kažu ‘Da su Bjork i Billy Holiday imali dijete, potomak bi bio Elsiane, čija mistično i kozmično-ambijentalna muzika uvlači publiku u euforiju koja ih nosi daleko od banalnosti svakodnevnice’. 
Šibenski klub Azimut izabran je za aktualnu turneju uz neke od najboljih hrvatskih prostora za svirke, poput zagrebačke Tvornice kulture i bit će ih veliki gušt poslušati uživo doma u Šibeniku.

Svirka počinje iza 21,00 sati i plod je suradnje koncerte agencije ‘Rock svirke’ i šibenskog PARK-a. 

Ulaznice po cijeni od 25 kuna nabavite na šanku ili u ponedjeljak na ulazu u Azimut gdje će biti 40 kuna.

ELSIANE INFO /

Website: http://www.elsiane.com
Facebook: https://www.facebook.com/elsiane
Twitter: https://twitter.com/elsiane
Instagram: https://www.instagram.com/elsiane_official
YouTube: https://www.youtube.com/vaporous07
SoundCloud: https://soundcloud.com/elsiane
Bandcamp: https://elsiane.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0gbJdZ0gqf7y9NnCbfV3vp
Deezer: https://www.deezer.com/en/artist/260586

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI