Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
POLITIKA / PRAVDOSUĐE
Londonski bijeg od novinara.... foto printscreen HRT/Youtube

‘Gazda’ je stigao kući. U Kulmerove dvore. Vratio se da digne Hrvatsku na noge!

Londonski bijeg od novinara.... foto printscreen HRT/Youtube

Laknulo nam je. Gazda je napustio Remetinec i stigao kući. U Kulmerove dvore. I dočim je došao, odmah nas je umirio porukom: “Tu sam da dignem Hrvatsku na noge! “Baš smo sretni što ga imamo. Slobodnog…

Uspio je prikupiti milijun eura. Sedam i pol milijuna kuna. Od koga? Prijatelja- kaže Gazdina odvjetnica Jadranka Sloković. A nije bilo lako. “Pa vidjeli ste, trebalo nam je tri dana”, požalila se novinarima kad su je pitali je li bilo teško naći milijun eura. Čak tri dana? Ideš!

Novac za jamčevinu, rečenih sedam i pol milijuna kuna, za Gazdu su pribavili “dobri ljudi”, prijatelji koji ga se nisu u nevolji odrekli. A vremena su teška, nije novac na cesti da ga samo pokupiš. Što bi Gazda bez prijatelja?! A još i ne zna tko mu je pomogao, novinarima je rekao da znade samo da je bratić nešto dao.

-Novca nemamo, možemo samo u nekretninama, a s njima imamo određene probleme, mogli ste vidjeti u ranijim predmetima kako ide s nekretninama- govorila je još pred koji dan, gotovo demoralizirano, Sloković.
I onda, jedan, drugi, treći prijatelj, i eto novca, eto jamčevine, eto Gazde u Kulmerovim dvorima gdje će od danas studiozno spremati svoju obranu i ako Bog da, pobijediti sustav koji ga “politički progoni”. Jer, što drugo? Zar imaju ijednog drugog razloga?

Ali, nije Gazda zlopamtilo. Odlučio je pomoći Hrvatskoj. Unatoč svemu.

-Kod nas u Hrvatskoj ima jako puno toga za raditi. Vidite gdje smo. Ne da smo na dnu, nego smo stvarno probili dno, idemo dolje. Pogledajte knjigu dospođe Dalić, piše da će nas uskoro i Bugarska prestići, pa to je sramota. Ja sam tu da dignem Hrvatsku na noge- poručio je Gazda obeshrabrenom narodu na kraju prvog dijela ove hrvatske humorne drame, stiščući u džepu svoga kaputa malu crnu knjižicu kao da provjerava je li još tu. Ona je njegovo stvarno “jamstvo slobode”.

A da nije riječ o malom džepnom kalendaru koji samo slučajno ima crne korice?

Gazda je 7.studenog izručen iz Londona Hrvatskoj i smješten u remetinečki istražni zatvor. Radi sigurnosti. Nije ostao dugo. Samo 13 nezaboravnih noći. Hvala prijateljima. I bratiću. Koji su pribavili 7,5 milijuna kuna jamčevine. Na njemu je bilo samo da obeća kako više neće bježati, predao je putovnicu i “prisegao” da iz Zagreba nikud neće. Jer, u protivnom bi ga to moglo skupo stajati. A pogotovo njegove velikodušne prijatelje. Jer bi jamčevina pripala državi, a protiv Gazde bi bio pokrenut još jedan postupak. I bogme ne bi više tako lako na slobodu…

Sad još samo da dokaže, za života, da nije ništa kriv, kako nas je na povratku iz Londona uvjeravala i njegova supruga. Kamoli za izvlačenje 1,2 milijarde kuna iz Agrokora. Pa vidimo da novaca nema. Ali, ima prijatelje.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI