Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
GRAĐANI
Statua autora Vanje Pagara (foto: EN FACE ::: ANFAS)

Ovogodišnji dobitnici nagrade EN FACE-ANFAS su Ivica Jakšić Čokrić Puko i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Korčule

Statua autora Vanje Pagara (foto: EN FACE ::: ANFAS)

Udruzi antifašističkih boraca i antifašista Korčule nagrada EN FACE ::: ANFAS dodijeljena je za organiziranje ovogodišnjeg prvog Korčula after Partyja, a Ivici Jakšiću Čokriću Puki za ukupni umjetnički i društveno-kritički rad.

Svečana i drsko radosna bila je sinoćnja dodjela nagrade EN FACE ::: ANFAS, održana, u kavani hotela Bellevue u Splitu, na obljetnicu oslobođenja grada od fašista u 2. svjetskom ratu. Nagradu, drugu godinu zaredom, dodjeljuje Inicijativni odbor građanki i građana Dalmacije s ciljem “afirmiranja i promoviranja djelovanja onih pojedinaca koji su nas zadužili i inspirirali na otpor društveno retrogradnim pojavama i konceptima”.
Nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije: Novo nadahnuće i Izvorna inspiracija, a dodjela je ove godine podržana sredstvima EU u okviru projekta “Održivost humanističkih vrijednosti demokratskih načela = Održivost Europske unije”.
Novo nadahnuće je korčulanska Udruga antifašističkih boraca i antifašista zbog uspješne organizacije ovogodišnjeg prvog Korčula after Partyja – Foruma za raspravu o izazovima i nasljeđu ljevice. U ime korčulanskih antifašista nagradu je primila Vinka Lozica.
Ivica Jakšić Čokrić Puko je, a što drugo nego, Izvorna inspiracija. I to zato jer, kako stoji u obrazloženju nagrade”kad netko slučajno ili zabunom ili na bilo koji drugi bizaran ili ekscentričan način, pogleda što je sve zadnjih 40 i nešto godina radio, činio, pisao, klesao, oblikovao, organizirao, slikao, osnivao…ne preostaje mu nego da smjesta dobije vrtoglavicu”.

Ivica Jakšić Čokrić Puko i Vinka Lozica/Foto: EN FACE ::: ANFAS

Podsjećamo kako su prvi dobitnici nagrada bili Antifa Šibenik (Novo nadahnuće) i ilustrator Alem Ćurin(Izvorna inspiracija).
Nagradu je prošle godine ustanovio inicijativni odbor u kojem su: Vjeko SantrićOlja Savičević IvančevićBarbara MatejčićNeli RužićMirjana KučerDiana MagdićLovro KrnićIgra Šain KovačevićDragana ModrićTonči ŠitinMašenjka BačićAnte BeusTajana JovanovićLjiljana ŠućurJerko Bakotin i Igor Miošić.
Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI