Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
GRAĐANI
Statua autora Vanje Pagara (foto: EN FACE ::: ANFAS)

EN FACE/ANFAS:
Svečana i drsko-radosna dodjela nagrada

Statua autora Vanje Pagara (foto: EN FACE ::: ANFAS)

Inicijativni odbor Dalmatinki i Dalmatinaca poziva i ove godine na, kako ističu, ‘svečanu i drsko radosnu dodjelu nagrade EN FACE ::: ANFAS’ u kavani hotela Bellevue u Splitu na obljetnicu oslobođenja grada od fašista u 2. svjetskom ratu 26. 10. od 18 h.

– Nagrada je ustanovljena i po prvi puta dodijeljena za područje Dalmacije prošle godine u dvjema kategorijama, Izvorne inspiracije (Alemu Ćurinu) i Novog nadahnuća (Antifa Šibenik), izgradila je mrežu pojedinaca i inicijativa koja se već prelila i izvan državice nam, a da bi nas sve držala od propadanja u revizionistički mrak svakodnevnice. Naše civilizacijsko, antifašističko i humanističko naslijeđe ciljanim se iskrivljavanjem osnovnih pojmova izmiče na kulturnu i političku marginu, a čak i razotkrivanje i rasvjetljavanje sasvim očitih udaraca na temelje tog nasljeđa traži sve veću dozu građanske hrabrosti i odlučnosti.
Upravo prepoznavanje društveno retrogradnih pojava i koncepata te njima odlučno i pravodobno suprotstavljanje – bilo izravnim oponiranjem, bilo afirmacijom takvih praksi i teorija koje uvažavaju, njeguju i promiču socijalnu, ekonomsku i svaku drugu osjetljivost te vode brigu o pravednosti kao dobrobiti i skladnom razvoju sviju i čitave zajednice – djelovanje je koje nagradom EN FACE ::: ANFAS želimo poticati i unaprjeđivati. Pogledajmo se stoga i ove godine licem u lice i jačajmo mrežu otpora zajedno – vele organizatori iz Inicijativnog odbora Dalmatinki i Dalmatinaca.

Statua na nebu (foto: EN FACE ::: ANFAS)

Inače, nagrada se dodjeljuje u dvije kategorije za postignuća na području i s područja Dalmacije:

Izvorna inspiracija – onima čije je društveno djelovanje u bilo kojem polju već značajno obilježilo i inspiriralo generacije Dalmatinaca i Dalmatinki

Novo nadahnuće – onim pojedinkama i pojedincima koji su od rujna 2017. do rujna 2018. godine svojim djelom i angažmanom pridonijeli afirmaciji civilizacijskih, antifašističkih i humanističkih vrijednosti.

Dodjela nagrade EN FACE/ANFAS podržana je ove godine sredstvima EU u okviru projekta “Održivost humanističkih vrijednosti demokratskih načela = Održivost Europske unije”.

Što se događalo s nagradom EN FACE/ANFAS prošle godine pročitajte u tekstu EN FACE = ANFAS: Nagrada u kojoj možeš ugledati lice.

Nagrada na rivi (foto: EN FACE ::: ANFAS)

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI