Neovisni novinarski portal
25.9.2021.
(NE)ZANIMLJIVOSTI
Kika ima novu kuću na kojoj piše KIKA (foto: Facebook/predsjednica.hr)

Basna na Pantovčaku:
Predsjednica bi sterilizaciju i mikročipiranje, kujica Kika se otima, mačak bi pobjegao…

Kika ima novu kuću na kojoj piše KIKA (foto: Facebook/predsjednica.hr)

Na Pantovčaku, odnosno u palači hrvatske predsjednice, ovoga vikenda je bilo živahnije nego inače. U uredu predsjednice RH se lajalo i mijaukalo: predsjednica države je službeno primila brojne životinje i ljude, njihove vlasnike, te mnogobrojne zaštitnike pasa i mačaka, protivnike prehrane mesom i kobasicama od mrtvih životinja, jedan orkestar i još mnogo osoba.

Sve je počelo kada je predsjednica države i vrhovna zapovjednica vojske nabavila kujicu Kiku. Odjednom su nestali svi probemi u državi. Propale milijarde, odbjegli tajkuni, gramzivi političari, iseljeni sela i gradovi… pali su u treći plan.  Lavež Kike postao je medijski zanimljiviji od predsjedničinih ili izjava Andreja Plenkovića.  Gradnja i opremanje kućice za Kiku postao je prioritetni nacionalni projekt od strateškog značaja. Značajniji čak i od kupovine još polovnih ratnih aviona, raketa i zrakomlata.

Inače, Kika ima drvenu kuću s natkriveni trijemom, a na kućici je i pripadajući natpis složen od crvenih i bijelih kvadratića: KIKA. 

Kika ima novu kuću na kojoj piše KIKA (foto: Facebook/predsjednica.hr) 

Kako javljaju iz njezina ureda, povodom Dana zaštite životinja predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović organizirala je Dan otvorenih vrata na temu „Udomi, ne kupuj!“ kako bi se skrenula pozornost javnosti na odbačene i napuštene životinje.

– Životinjama su najpotrebnije ljubav i briga – podučila je jezgrovito pritom predsjednica nazočne životinje i ljude.

Brojni mediji su pohvalili ležernu predsjedničinu odjevnu kombinaciju na navedenom prijemu živine na najvišem nivou. Kombinacija je uključivala crne patike ‘nike’, sportske hlače bež boje, crnu jednostavnu majicu dugih rukava, te preko nje prigodnu majicu s logotipom akcije Ne napuštaj-udomi-ne kupuj, a koja se odnosi na životinje.

Igrokaz na Pantovčaku (foto: predsjednica.hr)

Naša predsjednica Republike Hrvatske predstavlja i zastupa Republiku Hrvatsku u zemlji i inozemstvu, brine se za redovito i usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te odgovara za obranu neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti Republike Hrvatske, a ujedno ima rješenje i za probleme pasa i mačaka lutalica.

–  Rješenje je naizgled jednostavno: dobra suradnja između udruga za zaštitu životinja i lokalnih vlasti koje osnivaju skloništa, obavljaju kontrole mikročipiranja, propisuju trajnu sterilizaciju i provode edukacije u školama –  poručila je znalački predsjednica Grabar-Kitarović.

Na spektakularni životinjsko-glazbeni event u predsjedničinoj pačači nakratko je sjenu bacilo Kikino otimanje iz predsjedničinog zagrljaja, dok je u pozadini svirao orkestar melodiju poznatu iz pariških cabareta s golišavim plesačicama.  Nervozna Kika se počela meškoljiti i  otimati, pa je predsjednica Republike Hrvatske morala spustiti na pod, a u pomoć je priskočila predsjedničina pratnja. Ima i snimka, a možete je pogledati na Indexu ili na društvenim mrežama gdje se pušta i usporena, tako da je Kikina reakcija mnogo uočljivija.

Mnogobrojno ljudstvo i životinje na Pantovčaku (foto: predsjednica.hr)

-Ako se pas očito otima, cvili ili reži, to je jasan znak da nije sretan pa ga trebate što prije spustiti, no imajte na umu da neki psi neće toliko jasno dati do znanja da se ne osjećaju ugodno. Ako pas skreće pogled, zijeva ili se ubrzano oblizuje, to je također znak neugode – navode mediji ocjenu jednog psećeg psihologa. 

I jedan šareni mačak nije bio sretan jer se morao prisilno družiti s čoporom kućnih pasa, kažu.

Nemamo podataka o tome bi li predsjedničino osiguranje reagiralo da je mačak u tom trenutku nasrnuo oštrim pandžama na Kiku.

Umjesto bilo kakvog zaključka na kraju ove basne s Pantovčaka, najbolje je da još jednom citiramo poučne riječi naše predsjednice Republike Hrvatske.

– Društvo najbolje funkcionira kada ljudi ulažu svoju energiju kako bi pomagali drugima, štiteći one kojima je pomoć potrebna, ispunjavajući tako vlastite potencijale – reče.

S izuzetkom kod spomenutog mačka i Kike, koja nije baš djelovala oduševljena gužvom na njeznom teritoriju, predsjednici će nakon ovog događaja zasigurno značajno porasti popularnost.

Drži se, Kikice… izdrži.

Fotografija na kojoj mačak nije dobre volje (foto: predsjednica.hr)

Mačak bi pobjegao ali ga ‘osiguranje’drži (foto: predsjednica.hr)

 

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI