Neovisni novinarski portal
27.11.2021.
nije satira
Objava prijenego li je izbrisana Foto: printscreen Facebook/Index

Protumigrantski ‘velečasni’ na Facebooku:
Pozivlju se svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište

Objava prijenego li je izbrisana Foto: printscreen Facebook/Index

Stanoviti Josip Tomić, koji se službeno predstavlja kao velečasni Josip Tomić, upravitelj župa iz Kupske doline, objavio je na društvenoj mreži Facebook na stanicama crkvene filijale Župe Kupske doline – Turke, Kuželj, Brod na Kupi  objavu u kojoj se, kako piše, ‘pozivlju svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište’. Crkveni dužnosnik Josip Tomić dakle poziva svoje župljane da ne pomaže migrantima ako nekim slučajem zakucaju na njihova vrata i zamole ih vode ili kruha. Širu javnost je o o toj objavi koja je u značajnom neskladu s poznatim  naukom Isusa Krista, a zbog kojega i postoji kršćanstvo, te zbog koje spomenuti velečasni ima posao, izvjestio portal Index. Indexov novinar je telefonom razgovarao s objaviteljem protumigrantske objave, a koji mu je, kako se navodi, potvrdio da je on njezin autor. Evo sadržaja te objave koja je u međuvremenu izbrisana s Facebooka:

OBAVIJEST – TZV. IMIGRANTI

Predragi u Kristu vjernici, župljani na području Uprave župa Kupske doline! Ovih dana obaviestili su nas nekoji vjernici da su nepoznate osobe tražile od njih vodu i hranu. Iste su nepozvane ulazile na privatne posjede i obiteljske kuće, a provaljivale u napuštene kuće.

Dragi vjernici, Crkva od svakoga po propisima traži “putnika primiti” – dakako sveta teološka znanost podrazumjeva pod time putnika, onog koji putuje od svoje kuće do cilja iz kojeg se svojoj kući vraća.

U ovom slučaju radi se o tzv. imigrantima najčešće muškarcima, vojnim dezerterima, koji se nisu htjeli odazvati pozivu legalne državne vlasti na obranu svoje domovine, kao i sumnjivim kretanjima žena i djece u cilju naseljavanja europskih kulturnih zemalja. Oni nisu spremni prihvatiti našu tradiciju, običaje i kulturu.

Stoga se pozivlju svi župljani da nikoga ne primaju u svoje kuće, ne daju hranu, vodu i prenoćište, te smjesta redarstvenoj vlasti prijave sve one koji nisu im poznati ili nepoznati prolaze našim državnim teritorijem jer oni predstavljaju neposrednu opasnost ne samo Hrvatskom narodu već i Europi. Hrvatska je 500 godina bila predziđe kršćanstva i braniteljica Europe od islamskog krivovjerja. Nastavimo dalje ovu tradiciju i sačuvajmo Europu od najezde islamske ilegalne imigracije. Neka oni (zapadne velevlasti) koji su u tim zemljama napravili probleme i koji su potakli i potiču ilegalnu imigraciju rješe probleme a ne da ih mi rješavamo.

Neka nas Bog i svi sveci Božji, napose sv. Bernard, propovjednik II. Križarske vojne, sv. Pijo V., pobjeditelj po Zagovoru BDM na Lepantu, sv. Ivan Kapistran, pobjeditelj Turaka kod Bieligrada (Beograda), te sv. Nikola Tavelić, propovjednik protiv islamskog krivovjerja, čuvaju od i od svake opakosti ovog vremena”

Vlč. Josip Tomić, upravitelj župa iz Kupske doline

Objava prijenego li je izbrisana Foto: printscreen Facebook/Index

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI