Neovisni novinarski portal
29.7.2021.
EKOLOGIJA / IZDVOJENO
(Fotoarhiva Tris)

Light is life:
Sve u znaku broja 123

(Fotoarhiva Tris)

U utorak, 28. kolovoza, na šibenskoj će se rivi opet slaviti dolazak izmjenične struje u grad.

Grad Šibenik, Turistička zajednica Grada Šibenika i  JK Val i ove će godine obilježiti dolazak javne rasvjete na izmjeničnu struju u Šibenik. Dogodilo se to prije 123 godine, zato će u utorak, 28. kolovoza, morski prostor od mula Krke do zdrade Županije biti ukrašen sa 123 usidrena svjetleća balona koji će mijenjati boje.
– Samo događanje započinje u 20 sati i 20 minuta skokom padobranaca, a program će zaokružiti nastup Šibenske narodne glazbe koja će održati koncert na plutajućem pontonu uz pratnju Nere Gojanović i Đanija Stipaničeva. Program će završiti spektakularnim vatrometom – rekao je Dino Karađole, direktor gradskog TZ-a, na današnjoj tiskovnoj konferenciji.
Bit će treće izdanje svojevrsnog festivala svjetla nazvanog „Light is life“, po ideji Zorana Lučica, meštra ceremonije.
– Manifestacijom „Light is life“ već treću godinu za redom podsjećamo na ulogu i značaj svjetla i struje za Šibenik, ali i čitav ljudski rod. Želja je da Šibenčanima i turistima prezentiramo naše bogato povijesno-kulturnog nasljeđe koje ima još mnogo priča koje tek treba ispričati. Ovim putem produljuje se i šibenska turistička sezona jer Šibenik ima mnogo toga za ponuditi i izvan udarnih ljetnih mjeseci, što dokazuju i druga događanja koja nam slijede u narednim tjednima – poručili su organizatori.

Marin Paić (JK Val), Željko Burić (Grad Šibenik) i Dino Karađole (šibenski TZ)

Kad su događaji na moru u pitanju, naravno da se nešto pita i nadležne iz Jedriličarskog kluba Val, u čijim je prostorijama i osmišljenja ideja proslave svjetla.
– Drago nam je da je klub već niz godina uključen u ovu manifestaciju koja povezuje more, vjetar, ekologiju i zaštitu okoliša, sve ono što i naš klub voli i za što živi – kazao je ovom prigodom Marin Paić, predsjednik JK Val.
Svjetlosno-zabavna predstava posvećena je obnovljivim izvorima energije i racionalnom korištenju energetskih potencijala.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI