Neovisni novinarski portal
26.2.2024.
struja
Light is Life: Svjetlosne plave noći u Šibeniku

Light is Life:
Svjetlosne plave noći u Šibeniku

Manifestacijom “Light is life” dugi niz godina Šibenik obilježava povijesni datum 28. kolovoza 1895. kada je na šibenskim ulicama zasjala električna javna rasvjeta na izmjeničnu struju dobivena iz hidroelektrane na rijeci Krki, i to prva u svijetu, znato ranije nego u tadašnjim svjetskim metropoliama u Europi i svijetu.

Manifestacijom “Light is life” dugi niz godina Šibenik obilježava povijesni datum 28. kolovoza 1895. kada je na šibenskim ulicama zasjala električna javna rasvjeta na izmjeničnu struju dobivena iz hidroelektrane na rijeci Krki, i to prva u svijetu, znato ranije nego u tadašnjim svjetskim metropoliama u Europi i svijetu. O tom događaju možete čitati na Trisu, a zahvaljujući struji i entuzijazmu Zorana Lučića Luce i Dina Karađole iz Turističke zajednice grada Šibenika, od sinoć je Šibenik čudesno osvijetljen. 

-Otvorenje manifestacije dogodit će se 28. kolovoza 2022. godine u 20 sati i 20 minuta, u točnom trenutku kada je prije 127 godina puštena u rad hidroelektrana. Brojni Šibenčani i turisti uživati će u pravoj svjetlosnoj čaroliji uz glazbeni program na pontonu vodičkog Big Banda. Duž cijele rive biti će postavljene 2D instalacije svjetlosnih riba, a po šibenskoj luci plovit će jedrilice osvjetljene plavim svijetlom. Također, moramo istaknuti kako će javna rasvjeta duž rive biti osvjetljena plavim svjetlom, a morska vila će plesati u plavom svjetlećem plaštu. U 22 sata vatromet u šibenskoj luci biti će sinkroniziran s pjesmom Bodulska balada u plavoj boji. Od 22:05 sati DJ duo HCAC ispred gradskog muzeja svirati na tri metara visokoj Teslinoj zavojnici! Treba spomenuti kako će već od 27.kolovoza biti osvjetljene brojne šibenske znamenitosti plavim svjetlom, kao što su katedrala sv. Jakova, tvrđava sv. Nikole, palača Muzeja grada Šibenika, samostan sv. Frane, stari hotel Krka i mnoge druge. – piše portal Turističke priče. 

Evo i cjelovitog programa:

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI