Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
BANDIĆGRAD
FOTO: Gle kako ide ‘uređenje’ Trga žrtava fašizma

FOTO:
Gle kako ide ‘uređenje’ Trga žrtava fašizma

Na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu sinoć su se građani Zagreba prosvjedno okupili po petnaesti put. Svake srijede u 18 sati inicijativa Vratite magnoliju poziva Zagrepčane da se pridruže na prosvjednom druženju kako bi gradonačelniku Milanu Bandiću opet i opet pokazali kako se ne slažu s začuđujuće drskom devastacijom spomenika kulture (tzv. Meštrovićevog paviljona), a onda i barbarskim čupanjem, sječom i uništavanjem svog zelenila koje se nalazilo uokolo te građevine. Sinoć su prosvjednici ponijeli suncobrane i kišobrane, želeći upozoriti na katastrofalne posljedice dosadašnjeg tzv. uređenja Trga žrtava fašizma po nekadašnje zelene površine, stabla, grmove i bilje.

Dakako, prosvjednika je bilo manje nego neki dan na Trgu bana Jelačića, ali su ovaj puta pozvani svi oni koji su došli da sljedeći put povedu još dvoje-troje istomišljenika.

A dok se to ne dogodi, možda će nezainteresirane Zagrepčane na razmišljanje potaknuti neka od ovih fotografija koje ukazuju kako okoliš trga izgleda upravo danas. Nakon razlupanog stepeništa paviljona,  u oči upada i potpuna pustoš uokolo okrugle građevine, a na kojoj osim razbacanog građevinskog materijala i strojeva nema gotovo niti jedne biljke ni stabla. Okoliš paviljona izgleda kao da ga je netom pogodio meteor ili je sravnjem sa zemljom nakon eksplozije neke razorne bombe. Nemarno ostavljen alat, hrpe zemlje… itd.

Uostalom, pogledajte sami ili pak prošetajte do Trga u sljedeću srijedu oko 18 sati.

fotografije: Tris/G. Šimac

S jučerašnjeg prosvjednog druženja (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI