Neovisni novinarski portal
22.7.2024.
SCENA
Regius festival: Eksplozija energije za cijenu 10 kava

Regius festival:
Eksplozija energije za cijenu 10 kava

Kao što je manje-više poznato, ali ćemo ponoviti da znaju i oni koji ne znaju: šibenski Regius festival se ove godine odvija od 13. do 15. srpnja na prostoru bivše Tvornice elektroda i ferolegura.

– Šibenik je ove godine srce Dalmacije, ne samo geografski već i koncertno. Nikad bolja sezona ljetnih glazbenih nastupa i gostovanja upravo je započela u gradu iznad kojeg se uzdiže trenutno možda najpoznatija tvrđava u Hrvatskoj. Jedan od najomiljenijih festivala na obali, Regius, ulazi u svoje osmo izdanje i ove godine skuplja najbolje od alternative – u samom centru Šibenika 10 će izvođača prepoloviti srpanj. Zašto ove godine Šibenik proglasiti ljetnom rezidencijom i otvoriti sezonu najboljim koncertima? – kaže Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. koja organizira Regius festival. 

A onda i pojašnjava zašto je Šibenik i daljein zbog niza glazbenih festivala, pa tako i Regiusa.  

-Besplatan smještaj!  Regius je osigurao besplatan kamp za sve kupce ulaznica. Eksplozija energije – na Regius dolaze miljenici hrvatske publike, nizozemsko-novozelandska kombinacija My Baby, a to će ujedno biti i jedina prilika da ih ove godine uhvatite u Hrvatskoj!, koji će vas rasplesati do zadnjeg atoma snage i talijanski post-punker Soviet Soviet, također rado viđeni gosti koji svojom energijom nikoga ne ostavljaju ravnodušnim – veli Bergam.

Najvaljuje i ‘najbolje od hrvatske alternative’.

– Domaće snage brane trenutno najveće ime klupske scene u nas, osječki Krankšvester, zatim Krešo Bengalka koji nije ni trepnuo i već je dočekao ljeto sa svojim hit albumom “Split Zoo”, koprivnička atrakcija Ogenj koji do kraja godine nemaju slobodan vikend koliko su bukirani nastupima, Ante Prgin Surka sa svojim beatbox nastupom nakon kojega ćete sigurno (bezuspješno) isto pokušavati ostatak večeri u šatoru s ekipom. Tu su i Svemirko s friško objavljenim albumom “Tunguzija” koji nema ni mjesec dana, a već pobire lovorike, zagrebački She Loves Pablo koji će iz vas (ali i iz sebe) iscrpiti i zadnji atom energije, domaći superband ABOP koji na jednom mjestu okuplja glazbenike iz Pips Chips & Videoclipsa, Mayalesa, Chuija, Pridjeva, Elementala i Sinesteta te domaće snage, fantastična Diskodelija… – nabraja Bergam. 

Za Regiusovu festivalsku dvodnevnu ulaznicu treba izdvojiti samo 120 kuna, kaže, onoliko koliko treba platiti deset kava.

-A uz ovakav line up ti kave ni ne trebaju, budnost do dugo u noć je zagarantirana. A jutro provodiš na kupancu na jednoj od najljepših gradskih plaža na Jadranu – šibenski Banj u neposrednoj je blizini Regiusa. Ne zaboravi na faktor! – poručuje Igor Bergam. 

Jednodnevne ulaznice će se plaćati po cijeni od 80 kuna, a kao i one festivalske za 120 kuna mogu se nabaviti na svim Entrio prodajnim mjestima i online, kao i u šibenskim caffe barovima Baldekin, Bono i Azimut.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI