Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
JEDRA / Sport
Posada JK Val na domaćem ‘terenu’ osvojila Hrvatsku jedriličarsku ligu!

Posada JK Val na domaćem ‘terenu’ osvojila Hrvatsku jedriličarsku ligu!

D-Marin Hrvatska jedriličarska liga proteklog je vikenda u Šibeniku dobila svoje prvake.

Riječ je o prvom ligaškom natjecanju u jedrenju u Hrvatskoj namijenjenom klupskim posadama. Jedrilo se u trodijelnom ciklusu na monotip jedrilicama, posadama su na raspolaganju tipe po četiri jedrilice Platu 25 i J70.
Prvo mjesto zauzela je posada JK Val u sastavu: Martin Petković, Juraj Radačić, Marko Smolić i luka Piasevoli. Tijekom Lige za valovce je nastupao i Marin Desabota, no zbog loma ruke propustio je finalnu regatu.
Jedrenje u šibenskom zaljevu bilo je iscrpljujuće. Odrađen je puni program za Zlatnu i Srebrnu skupinu, dakle 12 plovova po maestralu od prosječnih 15 čvorova.
Ukupan poredak je slijedeći: JK Val Šibenik, YC Kornati Murter, JK Split, JK Neverin Čavle, JK Medveščak Zagreb, YC Zlarin, JK Primošten te JK Bura Makarska.
– Ozbiljno smo pruistupili ovome u organizacijskom smislu. JK Val, Wave Sailing Centar i D-Marin odradili su organizaciju na zbilja vrhunskom nivou. Također sam, kao trener, prezadovoljan i sportskim dijelom priče i Valovim osvajanjem prvog mjesta. Očito je jedriličarsko znanje u Šibeniku na svim razinama sve veće – rekao je trener valovaca, Teo Piasevoli.
Pobjednici i drugoplasirani na Hrvatskoj jedriličarskoj ligi ostvarili su mogućnost odlaska na kvalifikacije Lige prvaka, odnosno Sailing Champions League, što će najesen biti organizirana u St. Petersburgu, dok će se finale odvoziti u St. Moritzu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI