Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
JEDRA / Sport
Flotno jedrenje u Šibeniku (Foto: regate.com.hr)

Ove subote u Šibeniku starta drugo kolo D-Marin Hrvatske jedriličarske lige

Flotno jedrenje u Šibeniku (Foto: regate.com.hr)

Sutra, u subotu 12. svibnja, u Šibeniku će Wave Sailing Center i JK Val u suradnji s D-Marin organizirati drugu regatu iz trodijelnog ciklusa objedinjenog pod imenom D-Marin Hrvatska jedriličarska liga.

Prva regata lige održana je 3. i 4. veljače, a nastupilo je osam posada iz cijele Hrvatske. Jedrilo se na dvije monotip flote, na raspolaganju su bile po četiri jedrilice Platu 25 i J70. Koje ekipe su bile u kojoj floti za prvu regatu je određeno ždrijebom. Tako su na jedrilicama klase J70 jedrile ekipe iz Šibenika i Zagreba, te s Murtera i Zlarina, dok su na Platuima 25 jedrili Riječani, Spličani, Makarani i Primoštenci.
Do kraja regate uspjela su se organizirati po još tri finalna plova, a konačan raspored D-Marin CSL – Act 1 je bio slijedeći: JK Val, YC Kornati, RI Crew, Mareus, JK Medveščak, JK Bura, YC Zlarin i JK Primošten.
Ovi plasmani su ujedno iskorišteni za raspored po kojem će u subotu, 12. svibnja, biti raspoređene nove kvalifikacijske skupine. Nakon ovog kola bit će poznati finalisti, a zadnja finalna regata bit će organizirana 9. i 10 lipnja.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI