Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
HRVATSKA
Cvjetnjak odozgo (foto: Infovodice)

Pregazili cvjetnjak kamionom jer su umjesto cvijeta vidjeli zvijezdu (Infovodice)

Cvjetnjak odozgo (foto: Infovodice)

Zvijezdofobija u Hrvatskoj mjestimično poprima dramatične razmjere. O tome govori i, najblaže rečeno, bizaran događaj u Vodicama. Novouređena zelena površina u središtu grada zasmetala je skupini Vodičana jer su u cvjetnom nasadu u obliku cvijeta ugledali zvijezdu petokraku. Zbog toga je jedan od njih preko cvjetnjaka prešao kamionom. Ovaj slučaj nema više smisla komentirati, pa ljubaznošću uredništva u cijelosti prenosimo tekst i fotografije autora Petra Grgureva s vodičkog portala Infovodice (poveznica). 

Cvjetnjak odozgo (foto: Infovodice)

Kada su se završili radovi na sustavu odvodnje oborinskih voda na spoju ulice Hrvatskih boraca i Obale Juričev Ive Cote na zemljanu površinu koja se nalazi ispred zgrade stare općine postavljeni su novi nasadi. Prije radova na istom mjestu bio je travnjak te od cvijeća formiran hrvatski grb.

Kako saznajemo od Stanka Birina, direktora tvrtke Leć, koja se i brine za održavanje zelenih površina Grada Vodica na tom mjestu zasađene su bijele begonije na rubovima, a u sredini cvijet od begonija.

– Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Grb koji je prije bio nismo mogli napraviti zato što je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stupića da se preko površine ne gazi, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narančastim begonijama samo nažalost nisu se uspjeli otvoriti – rekao nam je Stanko Birin, direktor tvrtke Leć.

Međutim nekolicina naših sumještana ne vide cvijet nego zvijezdu petokraku koja ih je zasmetala, a jedan od njih svojim kamionom prešao preko zelene površine.

-Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bi da se ovo sanira, vrati na stanje onakvu kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu onda ću ja o svom trošku sanirati – rekao nam je vidno ogorčen Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade Radoslav Juričev-Sudac.

Gradonačelnica dr. Nelka Tomić vezano za ovaj događaj kratko nam je komentirala.

– Zvijezda ima oštre, a ne oble rubove i ja osobno ovdje vidim oblik cvijeta koji je inače logo naše turističke zajednice – zaključila je Nelka Tomić, pišu Infovodice. 

Cvjetnjak (foto: Infovodice)

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI