Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
EKOLOGIJA
Pozivnica za predavanje Vjerana Piršića

Predavanje Vjerana Piršića:
Zašto smatramo da Dalmaciji prijeti katastrofa od već započetih klimatskih promjena i kako to spriječiti?

Pozivnica za predavanje Vjerana Piršića

Zašto smatramo da Dalmaciji prijeti katastrofa od već započetih klimatskih promjena (i kako to spriječiti)?”, naslov je predavanja koje će sutra, 11. travnja 2018. godine, s početkom u 18 sati u šibenskoj Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ održati dugogodišnji ekološki aktivist Vjeran Piršić.

Vjeran Piršić, osnivač i čelnik ekološke udruge Eko Kvarner, u Šibeniku će predavanje održati kao predstavnik Hrvatskog panela za klimatske promjene, a koji od prosinca 2014. g. djeluje kao nezavisna grupa od 30-tak domaćih i 10-tak stranih eksperata, “ad-hoc” okupljenih s ciljem da se (i) u Republici Hrvatskoj osmisle i provedu javne politike za sprečavanje jačanja (već započetih) klimatskih promjena i ublažavanje njihovih posljedica (poveznica: http://cccp.com.hr/ i https://www.facebook.com/cccpanel/).

U svom radu Hrvatski panel za klimatske promjene koristi ekspertnu, financijsku i logističku podršku Veleposlanstva Republike Francuske u Zagrebu, zbog promocije Pariškog klimatskog sporazuma kojega je potpisnica i Republika Hrvatska. (https://hr.wikipedia.org/wiki/Pari%C5%A1ki_sporazum).

Vjeran Piršić (foto TRIS)

-Na predavanju “Zašto smatramo da Dalmaciji prijeti katastrofa od već započetih klimatskih promjena i kako to spriječiti?” bi se nastojalo objasniti koje se to mjere mogu i moraju… Naglašavam moraju… čim prije implementirati i u Dalmaciji, a radi sprečavanja nastanka i ublažavanja posljedica klimatskih promjena! – kaže Vjeran Piršić.

Predavanje Vjerana Piršića u Šibeniku priređuje Udruga za promicanje civilnog društva, medijske kulture i razmjene informacija TRIS, odnosno nakladnik portala Tris kojega upravo čitate.

Vjerana Piršića smo ugostili u Šibeniku i prije nekoliko godina na tribini o kornatrskoj pogibiji vatrogasaca i mogućnosti da su za tu tragediju kriva eksplozivna sredstva zaostala od NATO akcije u Srbiji.

S Vjeranom Piršićem (poveznica) na Trisu smo objavili nekoliko intervjua, a ovdje možete naći jedan od tih koji je bio posvećen borbi protiv zamisli da se Jadran pretvori u veliko eksploatacijsko polje za naftaše: Intervju/Vjeran Piršić, udruga Eko Kvarner: Ideja naftnih platformi kod Kornata jednostavno je bolesna!

Dođite na predavanje.

Bit će zanimljivo.

Pozivnica za predavanje Vjerana Piršića

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI