Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
POLITIKA
Hrvatski sabor: Premijer zastupnika Bulja nazvao- Panj (!?)

Hrvatski sabor:
Premijer zastupnika Bulja nazvao- Panj (!?)

Iako se na današnjoj sjednici Hrvatskog sabora donose dvije, za Vladu i premijera, bitne odluke, o ratifikaciji Istanbulske konvencije, za koju možebitno čak 15 HDZ-ovih zastupnika neće dignuti ruku, i opozivu Martine Dalić, za što je inicijativu podnijela skupina od 37 oporbenih zastupnika, Andrej Plenković nije nimalo izgubio na aroganciji i bahatosti. Mostovog zastupnika Mira Bulja u raspravi je posprdno nazvao Panj… Ispod svake razine, nedostojno dužnosti koju obnaša…

Sjednica Sabora započela je premijerovim podnošenjem izvješća o sastancima Europskog vijeća u Bruxellesu 22. i 23. ožujka ove godine, nakon čega je potpredsjednik Željko Reiner otvorio raspravu.

Hrastov Hrvoje Zekanović zanimao se koliko su točne glasine, u posljednje vrijeme sve češće, da je Andrej Plenković mogući kandidat čak za prvu poziciju u Europskoj komisiji, njezina predsjednika, po isteku mandata Jean –Claudea Junckera.
Plenković je takve insinuacije demantirao. – Te glasine pušta netko poput vas koji želite ušušuriti atmosferu. Meni je ambicija biti hrvatski premijer, zato sam se i kandidirao na izborima, i raditi u interesu građana, a s obzirom da ste i vi na našoj listi izabrani u Hrvatski sabor, to očekujem i od vas- odgovorio je premijer Zekanoviću.

Prema Mostvom Miru Bulju, međutim, nije bio nimalo obazriv ni dobrohotan.
Bulj je Plenkovića, u svom stilu, upitao kada će se prestati dodvoravati Bruxellesu, kada će prestati biti “bruxelleski ćato” i početi voditi suverenističku politiku.
-Zastupniče Panj… oprostite, Bulj – krenuo je odmah džonom Plenković. –Pala mi je na pamet serija “Čovik i po” koje se uvijek sjetim kad god vi nastupite jer me podsjetite na Franju…- cinično će i bezobrazno premijer, ne ostavljajući nikakve dvojbe što je njegova aluzija na račun prezimena zastupnika imala značiti.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI