Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
HRVATSKA
Noj iza žice (foto TRIS/G. Šimac)

FOTO:
‘Majmuni predani u Zagreb’

Noj iza žice (foto TRIS/G. Šimac)

– Majmuni su predani u Zagreb – potvrdio je Slobodnoj Dalmaciji gostioničar Milan Anić Minja, ujedno i vlasnik svojevrsnog zoološkog vrta uz cestu Obrovac-Gračac-Zagreb. Nojevi, kokoši, koze, majmuni, kanarinci, magarci i ostala živina koje je Anić držao u nastambama na kamenitoj padini podno Velebita, kao ni njegov životinjski park, nisu imali ‘papire’, pa ga je lani zatvorila veterinarska inspekcija.

Sad je vratio majmune koje je držao na svom posjedu Zoološkom vrtu u Zagrebu prema rješenju Ministarstva poljoprivrede RH, ali je zadržao ostalih 40-ak životinja, kako je prije nekoliko dana potvrdio Slobodnoj Dalmaciji.

– To ja držim samo za sebe, to je meni OPG. Oni su te majmune tražili i to je predano u zagrebački Zoološki vrt. Ove druge životinje ja sam ostavio za sebe, ne kao zoološki vrt, već kao za sebe. Nisam imao dalje problema, to ću se ja ionako morati riješiti s vremenom, tko će, ne mogu ja to… Ja sam to htio radi dice da vide životinjice malo, da imaju gdje izaći, ali evo vidiš. Ne daju ti da žive, ništa. To je meni postao teret na kraju Oni su tražili od mene da bih trebao imati nekakve uvjete za majmune, ja sam im rekao “pa dajte mi postavite uvjete, što ja to trebam napraviti” – kazao je Anić.

Inspektori su zaključili kako Anić nema registriran zoološki vrt, odnosno nije upisan u Upisnik zooloških vrtova, pa su majmuni otputovali iz Zatona Obrovačkog.

– Deset godina nikome nije smetalo, sad to vama smeta! Digle su se udruge za zaštitu životinja i sve je tu krenulo. Majmune su na kraju dali u Slavonski Brod nekom privatniku, po nalogu Ministarstva poljoprivrede. A za ostale životinje… ja se sam mislim što napraviti. Sve je to domaće, vidjet ću što ću s njima. Da nekome smeta da ti maltretiraš te životinje ili nešto im radiš, shvatio bih, a ti ih držiš u najboljem redu. Ja sam vodio više računa o njima nego o sebi. Ma sve je to mafija – zaključio je na kraju Milan Anić Minja, piše Slobodna Dalmacija.

U nastavku pogledajte nekoliko fotografija iz spornog ZOO OPG-a, snimljenih prije dvije godine.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI