Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
(Foto: TRIS)

Novogodišnje kupanje u Šibeniku:
Smrzavanje u moru po šesti put!

(Foto: TRIS)

JK Val i ove godine, uz podršku Grada Šibenika i gradske Turističke zajednice, poziva Šibenčane i njihove goste na tradicionalno, šesto po redu Novogodišnje kupanje. Mjesto susreta je, dakako, plaža Banj, datum je 1. siječanj 2018., a samo kupanje očekuje se točno u podne.

Organizatori očekuju da se ove godine konačno sruši rekord od 22 kupača i jednog psa, koji svake godine ne može odoljeti a da ne skoči u more. Ove smo godine kupačima pripremili i rekvizite iznenađenja, koji su obilježili prošlogodišnju svjetsku turističku sezonu.
Kupači će u more ulaziti uz zvukove glazbe iz “Labuđeg jezera” P.I. Čajkovskog, koju će uživo izvoditi Jelena Žaja na violini uz klavirsku pratnju profesorice Mare Sekso.
Novogodišnje kupanje u Šibeniku ove je godine posvećeno turističkom uspjehu grada Šibenika, s nadom da će iduća sezona biti još i bolja.
– Ovom akcijom JK Val želi pridonijeti razvoju društvenog života i promociji grada. Želimo Šibenik predstaviti svijetu onakvim kakav on i jest: grad na moru, grad srednjovjekovne baštine, grad kulture, grad sporta i grad turizma – izjavio je Zoran Lučić Luca, autor projekta Novogodišnjeg kupanja.
JK Val i Zoran Lučić pozivaju građane da u što većem broju, kako to i uostalom već godinama i čine, dođu 1. siječnja 2018. na Banj i na taj način daju potporu ovom tradicionalnom događaju.

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI