Neovisni novinarski portal
30.7.2021.
POLITIKA
Mostov vijećnik Ivo Glavaš zatražio ostavku šibenskog dogradonačelnika Paška Rakića

Mostov vijećnik Ivo Glavaš zatražio ostavku šibenskog dogradonačelnika Paška Rakića

Ivo Glavaš, vijećnik Mosta u šibenskom Gradskom vijeću, nakon maratonske predblagdanske sjednice GV-a, objavio je na Facebooku mini-profil dogradonačelnika Šibenika Paška Rakića i zatražio njegovu ostavku!

– Danas sam mu postavio 20 jednostavnih pitanja, vezanih za njegov resor za društvene djelatnosti, na koja nije znao odgovor.
Imao je na raspolaganju šest mjeseci da se upozna s vlastitim resorom, a što je bilo i više nego dovoljno vremena. Resor društvenih djelatnosti svakako je najvažniji resor u gradskoj upravi, koji pokriva gotovo polovicu proračuna Grada Šibenika i najrazličitije moguće korisnike. Za upravljanje takvim odjelom- naglasio je u objavi Glavaš-  potrebna je prava osoba.
– U svojoj dugoj akademskoj karijeri sudjelovao sam na raznim vijećima, sastancima i slično, i mogu kazati da mi se u životu nije dogodilo da netko iz svoje domene ne odgovori na pitanja.
Mogu Vam reći da me je ovo zateklo. Priznajem, pripremao sam se za druge točke dnevnog reda, a ovo je trebala biti tek informativna točka. Na kraju je ispalo da je upravo ovo otkriće najvažnija stvar koja se danas dogodila.
Zbog tog razloga, preostalo mi je jedino da zatražim njegovu ostavku.
Da sam ja gradonačelnik, ja ovo ne bih tolerirao! – poručio je vijećnik Mosta.

Ne treba ni sumnjati da se Rakić, kao ni njegov nadređeni, gradonačelnik Burić, zbog ove Glavaševe objave nisu ni najmanje uznemirili. A kamoli da bi Rakićevu ostavku ozbiljno razmatrali! No, nakon ove vijećničke lekcije, dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić morao bi prionuti temeljitom učenju. Dok ne savlada osnove svoga resora…

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI