Neovisni novinarski portal
20.1.2022.
SCENA
Tulumom u Močvari Radio Student slavi 21. rođendan i uspješnu crowdfunding kampanju

Tulumom u Močvari Radio Student slavi 21. rođendan i uspješnu crowdfunding kampanju

U petak 24. studenog u zagrebačkoj Močvari za slušatelje Radio Studenta nastupaju (The) Lesser Men, Šumovi protiv valova, Šumski i Seine.

Veterani zagrebačke undeground scene, Šumski, osnovani su davne 1991. godine, od kada uporno krivudaju svojim Šumskim putevima ne obazirući se previše na glazbene trendove. Iza njih su četiri albuma (“Lov na vile” 1993., “Safari” 1995., “Baba spava” 2000. i “Ronioci” 2003.), a u pripremi je i novi album “Ostrvo ledenog kita”.
Šumovima protiv valova često lijepe etikatu najunikatnijeg benda na našoj sceni. Takav epitet i ne čudi s obzirom na to da se radi o bendu koji stvara zvučne krajolike nastale na tragu musique concrete, klasičnih proto-elektronskih glazbenih kompozicija i izvorne psihodelične glazbe 60-tih.
(The) Lesser Men su zagrebačka četvorka sačinjena od članova koje ste mogli zamijetiti u bendovima poput Casual Elvis ili Mutual of Omaha. Njeguju nasljeđe nezavisnog rocka devedesetih,a ove godine objavili su za Geenger records drugi album „Bedrooms“.
Seine je folk-punk trio pod vodstvom Ivana Ščapeca uz kojeg sviraju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) na bubnjevima, udaraljkama i back vokalima, te Boško Mijušković (Škrtice, Straight Mickey and the Boyz) na basu. Nakon kraće pauze ove godine objavljuju dugoočekivani album “Sno sna”.
Tulum za 21. rođendan prigoda je da Radio Student proslavi svoju globalnu punoljetnost, ali i da se zahvali svojim slušateljima za potporu u kampanji Nek´se daleko čuje!
Koncert počinje u 21 sat, a minimalna donacija za ulaz je 30 kuna.
Svoju ulaznicu možete kupiti i u Indiegogo kampanji: Nek´ se daleko čuje!, gdje se za donaciju od 15 dolara dobiva ulaznica uz tri rođendanska postera Radio Studenta.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI