Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
EKOLOGIJA / UKRATKO
NP Krka: Edukativnim radionicama obilježavaju Svjetski dan životinja

NP Krka:
Edukativnim radionicama obilježavaju Svjetski dan životinja

Javna ustanova “Nacionalni park Krka” i ove se godine pridružuje obilježavanju Svjetskog dana životinja održavanjem brojnih edukativnih radionica u vrtićima i osnovnim školama.

Djelatnici JU “Nacionalni park Krka” će u suradnji s Udrugom Hyla tijekom tjedna održati niz edukativnih radionica za niže razrede osnovnih škola na temu svijeta podzemlja: Mali Špiljari – istražimo špilje, Mali Špiljari – pogodi sigu i Mali špiljari – Legenda o zmajevoj djeci kroz koje će djeci približiti tajanstveni život podzemlja i biljne i životinjske vrste koje u njemu obitavaju. Djeca u vrtićima zabaviti će se  roz igre „Najbrži krug“, „Ulovi me ako možeš“ i „Šišmišji lov“ te učiti o zaštićenim biljnim i životinjskim vrstama u NP „Krka“.
Udruga Hyla osnovana je od strane biologa i zaljubljenika u vodozemce i gmazove koji su svojim djelovanjem željeli zaštititi te životinje i podići svijest o njihovoj ugroženosti, nestanku i važnosti u ekosustavu.
Prva u nizu radionica jutros je održana u O.Š. Petra Krešimira u Šibeniku, sljedeće su prema rasporedu:
Utorak, 3. listopada – 8.45, OŠ Petra Krešimira IV., Šibenik; u 16 sati DV Cvrčak Knin i Udruga Čarobni svijet;
Srijeda, 4. listopada- 8 sati, PŠ Dubravice; u 14 sati OŠ Petra Krešimira IV., Šibenik;
Četvrtak, 5. listopada- 8 sati, OŠ Skradin;
Petak, 6. listopada-10.30, PŠ Bilice.
Svjetski dan životinja međunarodni je dan posvećen pravima životinja i njihovu blagostanju, s posebnim naglaskom na odnos čovjeka prema životinjama i važnosti svih životinja za život na Zemlji. Proglašen je 1931. na konvenciji ekologa u Firenci da bi se istaknuo nepovoljan položaj ugroženih vrsta. Prema podacima svjetskih organizacija svaki dan izumre od 50 do 150 vrsta, a glavni uzrok ugroženosti životinjskih vrsta je čovjek.
Za obilježavanje Svjetskog dana životinja odabran je 4. listopada, dan sv. Franje Asiškoga, zaštitnika životinja.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI