Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
IZDVOJENO
Dobitini priznanja i nagrada Grada Šibenika (Foto: TRIS/Jozica Krnić)

Dan grada Šibenika:
Siniši Škarici nagrada za životno djelo

Dobitini priznanja i nagrada Grada Šibenika (Foto: TRIS/Jozica Krnić)

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila, danas je u šibenskom Kazalištu održana Svečanu sjednicu Gradskog vijeća grada Šibenika, na kojoj su uručene i nagrade ovogodišnjim laureatima.

Dan grada slavimo s ponosom i slavom, rekao je u uvodnom govoru Dragan Zlatović, predsjednik Gradskog vijeća. – Zahvalni smo generacijama naših sugrađana koji su kroz stoljeća stvarali grad ljepote, kulture, tolerancije i ljudske topline, grad po mjeri čovjeka u kojem je danas, unatoč svemu što nas brine, ugodno živjeti. Zahvalni smo onima koji su ostajali ovdje, živeći ovaj grad u svakodnevnom doživljaju, ali i onima koji su otišli na druge adrese sa Šibenikom u srcu – rekao je Zlatović.
Svaki plemeniti napor za dobrobit grada Šibenika, rekao je u svom govoru šibenski biskup Tomislav Rogić, zapravo je živa slika borbe dobra protiv zla. – Ali zato i svaki uspjeh, kojih se danas svečarski spominjemo, neka bude novi poticaj za velikodušno zalaganje i za napredak. Neka ne ponestane upornosti, snage, zajedništva i sloge u rješavanju svake nove poteškoće ili uočene slabosti. I neka nam na prvom mjestu bude obitelj, čovjek i dijete, podizanje novog života i novih generacija – rekao je, među ostalim, biskup Rogić.
Gradonačelnik Željko Burić osvrnuo se na turistički razvoj Šibenika, kojega je nazvao premosnicom ka značajnijem zamahu gospodarstva. – Premosnica, koja nikad ne smije proći 15-ak posto BDP-a, dala je šansu gospodarstvu da se prestruktuira. Gospodarstvo Šibeniku u ovom trenutku, što mnogi i ne vjeruju, temelji se na malom i srednjem poduzetništvu, koji donosi 98,5 posto ukupnih prihoda – kazao je gradonačelnik.
Nakon svečanog dijela sjednice, podijeljena su priznanja Grada Šibenika.Grb grada Šibenika dobili su sportaš i humanitarac Čedo Paić i Željko Šturlić, dugogodišnji suradnik MDF-a. Plakete grada Šibenika došle su u ruke košarkaša Darija Šarića te posthumno, konzervatoru Marku Grbelji. Nagradama grada Šibenika počašćeni su direktor Dalmatinske šansone Branko Viljac, Opća bolnica Šibensko-kninske županije, vaterpolski izbornik Ivica Tucak i državni tajnik u Ministarstvu kulture Ivica Poljičak. Nagradu za životno djelo dobio je dugogodišnji urednik u Croatiji Recordsu, Siniša Škarica, koji se u ime nagrađenih obratio skupu.
– Zaista se osjećam da sam na vrhu svijeta. Priznanjima i nagradama je mjesto na zidovima naših soba, ali priznanje od rodnog grada, njemu je mjesto u srcu. Znam da taj osjećaj preplavljuje i sve današnje laureate – zaključio je Škarica.

 


VEZANE VIJESTI