Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
GRAĐANI
Nedjelja: Zatrubi, zazvoni i zaviči za obalu i otoke, neka se čuje u Zagrebu!

Nedjelja:
Zatrubi, zazvoni i zaviči za obalu i otoke, neka se čuje u Zagrebu!

Otočani ujedinjeni u pokret Pokret otoka, te brojne udruge, tvrtke, pojedinci, građani Hrvatske i drugih zemalja sve su glasniji u nastojanju da za dugi vijek od zlouporabe i privatizacije očuvaju hrvatsku obalu, plaže, otoke i pomorsko dobro, koji su, kako se upozorava,  ozbiljno ugroženi nekim odredbama predloženog Zakona o koncesijama.

Sada će biti i glasniji: pozivaju nautičare, ribare, kapetane duge i kraće plovidbe, jahtaše, jedriličare, i svo priobalno stanovništvo i turiste da u nedjelju prijepodne u svojim lukama, lučicama, uvalama, marinama, portima i na obalama zatrube brodskim sirenama, zazvone brodskim i drugim zvonima, ili barem glasno poviču ‘za obalu i otoke’.
Kako je već poznato, taj je Zakon pripremljen za usvajanje u Hrvatskom saboru na prvoj sljedećoj sjednici (ponedjeljak, 19. lipnja 2017.), a sada se traži da bude vraćen na javnu raspravu, kako bi se iz njega izbacili dijelovi koji otvaraju široke mogućnosti za potencijalne malverzacije jednim od najvrijednijih (preostalih) hrvatskih resursa.
Pogledajte neke od plakata koji pozivaju na trubljenje.
I zatrubite.

Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI